Eerste kampioenen bekend bij DMoMX op Zwarte Cross


Marc Te Witt - 13 juli, 2018

LICHTENVOORDE, 13 juli 2018 – De kop is eraf! Op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde zijn vandaag de eerste finalewedstrijden gereden van de Dutch Masters of Motocross (DMoMX). Aan deze spannende open Nederlandse kampioensserie doen veel internationale MX-toppers mee. Op het zonovergoten crosscircuit van het grootste festival van Nederland (220.000 bezoekers) waren meteen de eerste winnaars te feliciteren, in de 85cc en in de zijspanklasse. 

Kay de Wolf prolongeert titel 85cc

In de 85cc viel de beslissing al vroeg: daar kroonde klassementsaanvoerder Kay de Wolf (#14) zich met zijn zege in de eerste manche direct tot ‘Dutch 85cc Master’. Hij finishte voor Dave Kooiker (#484) en Scott Smulders (#408). Op het circuit van Motor- en Autoclub Lichtenvoorde, waar de baan erg droog en stoffig was, sloeg dit trio kort na de start een gat met de rest van het veld. Kooiker was als eerste weg, gevolgd door Smulders en De Wolf, die verbeten op jacht gingen naar de koppositie. Halverwege de manche slaagde topfavoriet De Wolf erin om Smulders te verschalken, en in de voorlaatste ronde liet hij ook Kooiker in het stof happen. Daarmee verzekerde de jonge rijder uit Eersel zich al voor de laatste manche van de DMoMX-titel.

Zaterdag om 11.35 uur staat de tweede en beslissende manche van de 85cc op het programma. Dan zal de strijd om het zilver en brons tussen Kooiker (die nu tweede staat) en Smulders (derde) in alle hevigheid losbranden!

Willemsen/Bax winnen Zijspanklasse Zwarte Cross

In de zijspanklasse, dit jaar voor het eerst op de Zwarte Cross, ging de eindzege naar het routiniersduo Willemsen/Bax (#111). Zij wisten beide manches te winnen, ondanks sterk aandringen van de concurrenten Veldman/Janssens (#10) in de eerste manche en Bax/Stupelis (#82) in de tweede. In de verzengende hitte op het stoffige zandcircuit hielden Willemsen/Bax voor de ogen van duizenden crossfans en festivalbezoekers het hoofd koel en de tegenstanders achter zich. Willemsen was aan de finish opgetogen over zijn zege: “Ik ben de eerste Zwarte Cross zijspankampioen. Het was een geweldige dag, we hebben genoten!” 

Uitstel 125cc klasse

De eerste manche van de 125cc klasse, die ook voor vandaag op het programma stond, is door de organisatie vanwege het vele stof in het bosgedeelte van het crosscircuit uitgesteld naar zaterdagochtend 08.00 uur.

Foto’s:

Kay de Wolf (#14) op jacht naar DMoMX-titel 85cc

Willemsen/Bax (#111) blijft Bax/Stupelis (#82) voor op weg naar de zijspantitel.

Deze foto’s zijn rechtenvrij voor redactioneel gebruik, onder vermelding van de fotograaf: (c) Dutch Masters of Motocross/Luuk Kleinsman

Alle uitslagen van dit weekend zijn hier te vinden.