Coach esports team bekend


Marc Te Witt - 23 juli, 2018

Koen ‘Koenz’ Schobbers met KNMV Dutch Esports Team op jacht naar WK-titel eMotoGP

Topgamer Koen Schobbers (gamenaam ‘Koenz’) is door de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging benoemd tot coach van het KNMV Dutch Esports Team. De 25-jarige esporter uit Amsterdam, de enige virtuele sporter met topsportstatus, gaat de rijders van het virtuele raceteam van de motorbond helpen om zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap eMotoGP, eind dit jaar in Valencia.
Het KNMV Dutch Esports Team is uniek in de topsportwereld. De KNMV is de eerste officiële motorsportbond ter wereld(!) met een eigen gaming-team. Twee racegame-talenten die zich eind juni tijdens de TT Assen kwalificeerden – Melvin van Wessel (22, Winterswijk) en Kees Teeuwen (26, Zeist) – gaan vanaf half juli namens Nederland op jacht naar de wereldtitel. Coach ‘Koenz’ Schobbers begeleidt ze daarbij, en is tevens ambassadeur van het ambitieuze nieuwe KNMV e-raceteam.

Virtuele versie van echte MotoGP

Het KNMV Dutch Esports Team heeft als doel een plek te veroveren in het WK eMotoGP 2018. Dit is een esports-competitie op initiatief van Dorna, de internationale rechtenhouder van de officiële MotoGP, de ‘Formule 1’ van de motorsport. Vorig jaar organiseerde Dorna voor het eerst een virtuele variant van het echte MotoGP-kampioenschap, gespeeld met het gelijknamige computerspel. Dat inspireerde de KNMV begin dit jaar tot een zoektocht naar Nederlandse topgamers. Via een wervingscampagne ‘The Ultimate Lap’ bereikte de bond daarmee bijna 500 talentvolle gamers die een plek wilden veroveren in het eerste KNMV Dutch Esports Team, waarbij Van Wessel en Teeuwen zich als besten kwalificeerden.

Grote naam in esports

De kersverse coach en esporter Schobbers gaat ze daarbij helpen. ‘Koenz’ is in het dagelijkse leven student Geneeskunde, maar is vooral ook een grote naam in esports: hij is onder meer manager van het beste Rocket League-team van de Benelux, Brash Esports, is presentator van Inside Esports bij Esport House 010 op FOX-Sports en sinds kort vaste gast bij NOS Langs de Lijn.
Voor het KNMV Dutch Esports Team begeleidt hij Van Wessel en Teeuwen op meerdere vlakken. Hij maakt ze beter wegwijs in de wereld van esports en helpt ze bij het verbeteren van hun prestaties. Daarnaast geeft hij ze ook mentale coaching en (social) mediatraining.

Hard aan de bak

De rijders en hun coach mogen binnenkort hard aan de bak. Op 18 juli beginnen de kwalificaties voor het MotoGP eSport Championship 2018. In de komende maanden zijn er acht momenten waarop gamers wereldwijd zich kunnen kwalificeren via online challenges. De snelste van ieder platform (pc, Xbox One en PlayStation 4) stroomt door naar de halve finales, die live op locatie worden gehouden in de Verenigde Staten en in Spanje. De eracers die zich daar kwalificeren, plaatsen zich voor het MotoGP eSport Championship 2018, op 16 november in het Spaanse Valencia.

Optimaal begeleiden

Patrice Assendelft, directeur van de KNMV, is trots op de nieuwe stap die de bond zet in de wereld van esports: ‘Bij de lancering van The Ultimate Lap kregen we al veel positieve reacties van jonge motorfans. Waar esports voor ons een nieuw en spannend domein is, vinden jongeren het een logische uitbreiding van ons aanbod. Samen met Koen gaan wij onze beide esporters optimaal begeleiden in aanloop naar de WK-kwalificaties. Het zou fantastisch zijn als deze jongens zich namens Nederland weten te plaatsen voor het wereldkampioenschap eMotoGP in Valencia.’

Wil je op de hoogte blijven van de vorderingen van het team, volg ons dan via Twitter, Facebook en/of Twitch.