Bo Bendsneyder grijpt net naast WK-punt in Moto2 Assen


Martijn Spliethof - 01 juli, 2018 FOTO - Tech3 Racing

WK Moto2

Bo Bendsneyder heeft in zijn thuisrace op het TT Circuit in Assen de zeventiende plaats behaald. Hij kwam na een sterke inhaalrace als veertiende over de streep, maar door een tijdstraf van 1.4 seconden moest hij na afloop drie plaatsen inleveren.

De Rotterdammer had zich zaterdag als 23e gekwalificeerd, maar stond slechts één seconde van de snelste tijd af. Dit gaf hem het vertrouwen om vooraan mee te doen in de wedstrijd. “Iedereen kijkt naar de plaats, maar wij kijken vooral naar de tijd,” vertelde Bendsneyder na afloop.

Naast de teleurstelling over de tijdstraf overheerste de opluchting, omdat Bendsneyder heeft laten zien mee te kunnen doen in de strijd om de WK-punten.

WK Moto3

Met de overwinning in de Moto3 sloeg Jorge Martin een dubbelslag. De Spanjaard wist met de winst tevens de leiding in de WK-stand te pakken en over te nemen van de Italiaan Marco Bezzecchi. Die werd zondagochtend derde. De tweede plaats ging naar Aron Canet. De enige Nederlandse wildcard deelnemer Ryan van de Lagemaat eindigde als 28e.