WK Superbike Australië


Martijn Spliethof - 24 februari, 2018

De eerste WorldSBK wedstrijd van het seizoen is op het circuit van Phillip Island in Australië.

Kwalificatie

WorldSBK:
Tom Sykes heeft zich zaterdag verzekerd van de eerste pole van 2018. De Kawasaki coureur was tijdens een door een groot aantal crashes gekenmerkte kwalificatie het snelst voor Eugene Laverty en Marco Melandri. Michael van der Mark kwalificeerde zich als achtste.

WorldSSP:
Lucas Mahias vertrekt zondag vanaf de pole, voor teamgenoot Federico Cariscasulo en Kenan Sofuoglu. Nederlander Jaimie van Sikkelerus kwalificeerde zich als negentiende.

Race 1

WorldSBK:
Marco Melandri (Ducati) won de eerste race, voor de Kawasaki coureurs Tom Sykes en Chaz Davies. Michael van der Mark kwam als negende over de finish. Een betere uitslag leek lang mogelijk, maar door technische problemen met de Pirelli banden kon Van der Mark de hoge snelheid niet vasthouden tot het eind van de race. Daar hadden meer coureurs last van, voor de tweede race op zondag is daarom besloten dat een verplichte pitstop moet worden gemaakt voor een bandenwissel.

WorldSSP:
Lucas Mahias is zondag op het Phillip Island Grand Prix Circuit winnaar geworden van de eerste race van 2018. De Fransman was in een tot 9 ronden ingekorte wedstrijd het snelst voor Randy Krummenacher en de in de klasse debuterende Sandro Cortese. Nederlander Jaimie van Sikkelerus greep met een zestiende plaats net naast het laatste WK punt.

Race 2

WorldSBK:
Marco Melandri is de grote winnaar geworden van de Yamaha Finance Australian Round. De Italiaan won na zaterdag ook zondag de tweede race door na een spannende strijd op de finishlijn Jonatan Rea te verslaan. Xavi Forés eiste de laatste podiumplaats voor zich op terwijl Michael van der Mark als zevende de finish passeerde.