Motorrijden steeds populairder


KNMV - 20 februari, 2018 FOTO - MTR Fotografie / Kristian Hoekman

Het afgelopen jaar heeft motorrijden opnieuw aan populariteit gewonnen in Nederland. Met name onder Nederlanders van 50 jaar en ouder is het motorbezit gegroeid. Daarnaast is een nieuwe generatie motorrijders op komst, van de ruim 24 duizend nieuwe motorrijders in Nederland was 59% jonger dan 30 jaar, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Naast het aantal motorrijders is ook het aantal motoren in Nederland gegroeid. In 2017 stonden 655.991 motoren in Nederland geregistreerd, tegenover 567.911 tien jaar geleden. Het is duidelijk dat steeds meer Nederlanders genieten van onze gezamenlijke hobby.

Hoogste motorrijbewijsbezit in Drenthe

Motorrijden is het populairst in de provincie Drenthe. Per duizend inwoners hebben 143 Drenten een motorrijbewijs. Een logisch gevolg van de mooie omgeving en de rijke motorhistorie dankzij de TT van Assen. Zeeland volgt met 127 rijbewijsbezitters per duizend inwoners.

Onder de gemeenten vallen de gemeenten Dalfsen, De Wolden en Bronckhorst op. Hier hebben respectievelijk 180, 179 en 177 per duizend inwoners een motorrijbewijs. Ook het motorbezit is in Dalfsen hoog (101 motoren per duizend inwoners), alleen op Ameland is het motorbezit hoger (102 motoren per duizend inwoners).