Dutch Masters of Motocross van start in Markelo


Bas Prins - 22 februari, 2018

Op zondag 11 maart wordt de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross 2018 verreden op circuit ‘De Herikerberg’ in Markelo. Tijdens deze wedstrijd nemen ’s werelds beste motocrossers, waaronder Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff, het op tegen de beste nationale coureurs. De wedstrijd in Markelo vormt de eerste in een serie van vier wedstrijden. De finale van de Dutch Masters of Motocross wordt verreden tijdens het Zwarte Cross festival in Lichtenvoorde.

Op korte termijn zullen twee A-merken bekend maken de Dutch Masters of Motocross voor drie jaar overkoepelend te gaan sponsoren. Deze partijen zijn zeer betrokken bij deze tak van motorsport en willen fans waar voor hun geld bieden. In 2018 wordt daarmee het fundament gelegd voor de verdere opmars van motocross in Nederland.

Door de succesvolle opzet van het kampioenschap, drie té gekke voorrondes en de finale tijdens de Zwarte Cross is de aandacht van fans en rijders voor de Dutch Masters of Motocross groter dan ooit. Diverse WK-teams hebben zich inmiddels ingeschreven voor de wedstrijden in Markelo, Oldebroek en Mill. Zo komen naast Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff ook WK-coureurs als Gautier Paulin, Max Anstie, Thomas Covington, rising star Mikkel Haarup, Calvin Vlaanderen en Jeremy Seewer naar Markelo.

Eerste kwalificatiemogelijkheid in Gemert

Komende zondag, 25 februari, is de eerste kans voor coureurs om zich te kwalificeren voor de Dutch Masters of Motocross. Het Open Nederlands Kampioenschap Motocross gaat dan van start in Gemert. Na de tweede wedstrijd, in Boekel op 4 maart, wordt duidelijk welke coureurs het in Markelo mogen opnemen tegen de wereldtop.

Kalender Dutch Masters of Motocross 2018

11 maart – Markelo
2 april – Oldebroek
6 mei – Mill
13, 14, 15 juli – Zwarte Cross, Lichtenvoorde

Ticketprijs

Jeugd 12 t/m 17 jaar: € 10,-
Volwassenen: € 20,-

Kijk voor meer informatie op http://dutchmastersofmotocross.nl/