Motocross kalender 2019 bekend

DMofMX

Mark Meisner - 19 december, 2018 FOTO - DMofMX

De KNMV is de afgelopen periode druk bezig geweest met het rond krijgen van de volledige Motocross kalender voor 2019. Na met alle clubs overeenstemming te hebben bereikt over de organisatie van de wedstrijden is de definitieve kalender nu bekend!

In een eerder stadium is de Dutch Masters of Motocross kalender al bekend gemaakt die samen met alle andere Motocross wedstrijden in 2019 via het pdf-bestand te raadplegen zijn. Iedere rijder heeft in één document inzichtelijk op welke dag én locatie zij een wedstrijd hebben.

Bijzondere vermeldingen:

  • Het ONK Sidecar & Quad Masters seizoen start voor de verandering niet in Lochem, maar op 10 maart in de zandbak van Lierop. Twee weken later worden Lochem en Varsseveld aangedaan. Hierdoor kunnen alle WK teams het WK Zijspan perfect in Nederland voorbereiden. De ONK Sidecar Masters hebben in totaal 7 wedstrijden. De ONK Quad Masters hebben er nog een paar extra. Die staan met 10 wedstrijden op de kalender waarbij ook de circuits in Lommel, Geldermalsen en Markelo worden aangedaan. Beide klassen rijden de finale tijdens het Zwarte Cross festival op zaterdag 20 juli 2019. Hiervoor worden enkel de beste 20 teams en rijders uitgenodigd en dit beloofd – net als voor de DMoMX klassen – een groot spektakel te worden!
  • De ONK, NK en CUP competities gaan op 9 en 10 maart van start op het circuit van de MSV Motôdrome in Emmen. Er is gekozen om de ONK (‘Dutch Masters’) 85ccGW, 125cc, 250cc en 500cc klassen zoveel mogelijk gelijktijdig in te delen. Deze klassen hebben verspreid over het jaar 10 wedstrijden op de kalender staan waaronder o.a. de circuits in Mill, Lelystad, Harfsen en Lierop.
  • Naast het feit dat Lierop weer op de kalender staat, verwelkomen we nóg een aantal organisatoren die één of meerdere jaren niet op de kalender hebben gestaan. Zo organiseert de TCD Hummelo op 17 juli haar wedstrijd en op 14 september wordt het geheel nieuwe circuit van de MCNH in Hellendoorn bezocht. Het ONK, NK en CUP finale weekend wordt komend seizoen georganiseerd door de H.A.M.C. uit St. Isidorushoeve. Grote kans dat de meeste kampioenen in ‘De Hoeve’ bekend zullen worden en de club zal er alles aan doen om er een mooie en waardige afsluiter van te maken!
  • Naast de CUP250 en CUP500 klassen introduceren wij ook de CUP125 in 2019. In de CUP klassen zijn rijders actief die over het algemeen geen internationale ambities meer hebben en om die reden wat meer wedstrijden ingedeeld krijgen dan de ONK klassen. Voor alle drie de klassen zijn er in totaal 15 wedstrijden met een mooie spreiding over het jaar.
  • De NK Zijspan en Quad competities hebben komend seizoen respectievelijk 10 en 11 wedstrijden op de kalender. De top van het NK Zijspan kan zich inschrijven voor deelname aan de drie ONK Sidecar Masters wedstrijden in Halle (26-05), Oss (23-06) en Valkenswaard (30-06).
  • Voor de jeugd quad en zijspan klassen hebben we de kalender met een aantal wedstrijden weten uit te breiden ten opzichte van afgelopen seizoen. Er zijn komend jaar in totaal 8 wedstrijden en bij de eerste kunnen de rijders/teams zich gelijk bij een groot publiek in de kijker rijden. Dit op tweede paasdag 22 april 2019 als bijprogramma van het WK Zijspan in Oldebroek.
  • In 2019 zijn er vijf Internationale Motocross evenementen in Nederland: op 30 en 31 maart de MXGP in Valkenswaard, op 20 en 22 april de WK Zijspan in Oldebroek, op 15 en 16 juni de EK Motocross in Arnhem, op 6 en 7 juli weer een WK Zijspan in Markelo en dan als klap op de vuurpijl op 28 en 29 september de Motocross of Nations in Assen.

De kalender voor 2019 kan hier in PDF-vorm gedownload worden. Het kan niet anders dan dat we in 2019 een heel mooi Motocross seizoen gaan meemaken!