KNMV Opleidingsteam met vertrouwen 2019 in

Talenten uit het KNMV Opleidingsteam

Bas Vis - 13 december, 2018

In 2018 maakte de KNMV een grote stap in de opbouw van de wegraceopleidingen. Door het structureel faciliteren van trainingen op de Junior Track in Assen ontstond voor KNMV Basis Sportlicentiehouders veel trainingstijd. Allemaal met als doel de jeugd in de wegrace verder op weg te helpen én de nieuwe NK Juniorcompetitie naar een hoger niveau te brengen.

Eind 2017 startten we met Collin Veijer en Daan Booij als pioniers voor het KNMV Opleidingsteam, met drie motoren uit de Moriwaki 250 Juniorcup als materiaal. Deze pre-Moto3-motoren zijn een ideale basis voor trainingen met als einddoel de Moto3 of Supersport 300. Nadat Collin en Daan snel verbetering boekten is in 2018 hard verder gewerkt aan het Opleidingsteam.

Winterstages

Tijdens de winterstages in Valencia en Alcarras werd samengewerkt met verschillende rijders uit de Moto3 en Supersport.  Zes testdagen, acht rijders, goed weer en veel track time zorgden voor veel vooruitgang in het rijniveau. Daarnaast werden door Ten Kate Racing Products techniekworkshops gegeven aan zowel de sporters als de begeleiders.

In samenwerking met het TT Circuit en verschillende organisatoren van track days konden we de baan in Assen op. Meerdere rijders uit de NK Junior Competities maakten zo kennis met de pre-Moto3-motoren én het heilige asfalt van het TT Circuit.

2019

In totaal konden elf rijders meedraaien tijdens de opleidingstrainingen in Assen. Na afloop van het 2018 seizoen maakten onder meer Zonta Van den Goorbergh en Kas Beekmans de stap naar de ETC Moto3-klasse. In 2019 voegen Daan Booij en Justin Fokkert zich bij hen. Ook zal Collin Veijer de overstap maken van pre-Moto3 naar het CIV Moto3.

Het Opleidingsteam-project wordt in 2019 voortgezet. NK Juniorrijders Nick Roelfsema en Damian Boessenkool zijn inmiddels aan het programma toegevoegd. We kijken nog naar een derde rijder. Een nieuw fysiek trainingsprogramma wordt in samenwerking met MX Performance opgezet.

Spanje en Assen

De eerste praktijktrainingen vinden medio maart plaats op de circuits van Ribera, Chiva en Alcarras in Spanje. Tijdens de training in Alcarras zullen verschillende Moto3- en Supersport 300-rijders meedraaien. Ook zal onder leiding van KNMV-trainers de Yamaha R3 Cup Voorjaarstraining worden gehouden.

Vanaf 30 maart pakken we de trainingen in Assen op.  Hier zullen verschillende talenten uit de opleidingsklassen samen met EK- en WK-rijders aan deelnemen. We zorgen voor veel kwalitatieve rijtijd, waarin maximaal van elkaar geleerd kan worden.

In de loop van 2019 zullen opnieuw rijders uit de NK Juniorcompetitie op het TT Circuit proef kunnen draaien in het Opleidingsteam.