Nederlands Landenteam WK Langbaan bekend

Theo Pijper Nederlands kampioen

Marc Te Witt - 08 augustus, 2018 FOTO - Baansportfansite - Theo Pijper (#115)

De vertegenwoordiging van Nederland tijdens de WK Langbaan voor landenteams in Morizes (Frankrijk) op 1 september is bepaald. Het team bestaat uit een combinatie van ervaren rijders en jonge, opkomende rijders in de grasbaan.

Aan onze sporters de taak om de bronzen medaille van 2017 te verdedigen in het Zuidwest Franse Morizes. Zij komen uit tegen titelverdediger Duitsland, Frankrijk (zilver in 2017), Engeland, Tsjechië en Zweden.

Graag stellen we hen voor:

Theo Pijper (captain)

De 38-jarige Theo Pijper is dankzij zijn jarenlange ervaring de aangewezen man om het team als captain te vertegenwoordigen. Hij maakt al jaren deel uit van het landenteam en is ook in 2018 vaste deelnemer in het WK Langbaan solo.

Henry van de Steen

Henry is als 31-jarige een grasbaancoureur met veel ervaring. Hij is al jaren actief op EK niveau en in de WK kwalificatiewedstrijden van de langbaan. Twee keer eerder (2014 en 2015) heeft Henry deelgenomen aan het WK landenteam, met zijn ervaring een belangrijke kracht in het team!

Dave Meijerink

De pas 18-jarige Meijerink, vorig jaar nog reserverijder, maakt nu onderdeel uit van het team. Hij was dit jaar tijdens de WK Langbaan solo in Roden aangewezen als wildcardrijder. Momenteel staat Dave op een 2e plek in de nationale Dutch Open Grass Track competitie.

Mark Beishuizen

Nieuwkomer en dit jaar reserverijder is de 21-jarige Mark Beishuizen uit Stadskanaal. Door zijn sterke optreden tijdens de EK grasbaan en internationale wedstrijden, heeft hij de plek van reserverijder in het landenteam verdiend!

Jacob Alkema (teammanager)

Voor het vierde jaar is Jacob teammanager van het landenteam en kent daarmee de klappen van de zweep. Door zijn jarenlange kennis en ervaring als internationaal gedelegeerde en lid van de KNMV baansportcommissie, weet hij wat het team nodig heeft om te presteren!