Eindronde Custom Bike Contest in zicht


Mark Meisner - 29 augustus, 2018

De stemmen zijn geteld, de top-drie is bekend en binnenkort staat de grote finale op de agenda!

Begin dit jaar gaven vele zelfbouwers hun custom-motoren op voor de allereerste editie van de KNMV Custom Bike Contest en de opkomst was groter dan wij konden bedenken. Maar liefst 47 eigenaren schreven zich in en streden de afgelopen tijd via verschillende stemrondes om rechtstreekse plaatsing voor de finale van de #KNMVCBC.

De top-drie vormde zich na drie verschillende stemrondes. Volgers van de Custom Bike Contest konden op hun favoriete motor stemmen via Facebook en een website-formulier. Ook gaven zeven experts hun mening door een top-10 in te leveren. Deze laatste stemming werd gekoppeld aan een dubbel aantal punten, waardoor nog flink veel verschuivingen konden plaatsvinden.

De stemming van de experts leverde het volgende resultaat op:

#1: Maarten Poodt – 50 punten
#2: Martijn van Geenen – 40 punten
#3: Ronald Klompjan – 32 punten
#4: Erwin Porte – 32 punten
#5: Gerrit Tijssen – 26 punten
#6: Wietze Put – 22 punten
#7: Victor Arends – 20 punten
#8: Jesse Bruggeman – 18 punten
#9: Martijn Wossink – 16 punten
#10: Paul Pelsmaeker – 14 punten

Alle scores werden daarna bij elkaar opgeteld, waarna de volgende top-drie ontstond!

#1 – Op nummer 1 eindigde Maarten Poodt met zijn bijzondere Yamaha XT550. Met een gecombineerde score (Facebook, website en experts) is deze schitterende XT met 64 punten op de eerste plaats gekomen.

#2 – Jesse Bruggeman neemt plek twee in, met zijn Yamaha XV250 Virago. Dat klein ook fijn kan zijn, laat deze 250cc’er zien. De 49 vergaarde punten zette ‘m namelijk op de tweede positie.

#3 – Drie punten achter Jesse staat Martijn van Geenen. Eveneens met een zeer fraaie custom, gebaseerd op een Yamaha XS650. Momenteel staat hij op nummer drie, maar Martijn heeft nog de mogelijkheid om zichzelf naar boven te werken tijdens de finale als de vakjury haar laatste eindoordeel over de motoren velt.

De drie finalisten staan tegenover elkaar tijdens de meet-up, die zaterdag 29 september plaatsvindt. Een vakjury gaat dan nauwkeurig de machines van dichtbij bekijken en hun ongezouten mening geven. Op basis van hun oordeel wordt bepaald wie de eerste Custom Bike Contest-titel pakt. Overigens staat niet alleen de eer op het spel, ook ligt er een fraaie hoofdprijs voor het grijpen. Zo gaat de winnaar naar huis met een volledige outfit van REV’IT! (jas, broek, schoenen en handschoenen!), plus ontvangt hij ook nog een jethelm van Arai. De nummers twee en drie laten we uiteraard ook niet met lege handen staan. Voor de tweede plek ligt een waardebon van Louis klaar ter waarde van € 300,- en mag er in de garage ook ruimte gemaakt worden voor een Rothewald-gereedschapskist. De bouwer op positie drie krijgt een KNMV-rijtraining en op diezelfde dag schiet custom-fotograaf Mark Meisner gave platen van de meegebrachte motor.

Naast deze drie finalisten waren er natuurlijk nog veel meer fraaie motoren in de Custom Bike Contest te vinden. De onderstaande bouwers vormen de rest van de top-10.

#4: Michael Bekendam – Yamaha Virago – 44 punten
#5: Gabie Rosenboom – Suzuki Intruder – 41 punten
#6: Martijn Wossink – Yamaha XV750 – 38 punten
#7: Ronald Klompjan – Honda FT500 – 33 punten
#8: Erwin Porte – Yamaha XV920 – 32 punten
#9: Benny Prinsen – Suzuki GS750D – 28 punten
#10: Gerrit Tijssen – BMW R100 – 26 punten

Nu is het aftellen tot de finale op zaterdag 29 september. In de werkplaats van jurylid Arjan van den Boom gaat dan het laatste oordeel geveld worden, waarna het duidelijk is wie de eerste Custom Bike Contest-titel op zijn naam schrijft. Stay tuned!