WorldSBK Spanje


Martijn Spliethof - 13 april, 2018

De derde ronde voor het WK Superbike is de Pirelli Aragón Round op Aragón Land in Spanje. Ook de WorldSSP en WorldSSP300 komen aan de start.

Races

WorldSBK Race 1:
Jonathan Rea heeft zaterdagmiddag de eerste race gewonnen, die werd onderbroken door een rode vlag als gevolg van een zware valpartij van Leon Camier, Jordi Torres en Lorenzo Savadori. De tweede en derde plaats werden behaald door Ducati coureurs Chaz Davies en Xavi Fóres. Michael van der Mark eindigde als vijfde.

WorldSBK Race 2:
Chaz Davies heeft op zondagmiddag de tweede race gewonnen. De Brit was de sterkste na een spannend gevecht met Jonathan Rea die als tweede eindigde. Marco Melandri maakte het podium compleet, Michael van der Mark finishte opnieuw als vijfde.

WorldSSP:
Sandro Cortese heeft de race gewonnen. De voormalig Moto3 wereldkampioen en Moto2 coureur wist op zijn Kallio Racing Yamaha R6 zijn eerste World Supersport race te winnen, voor Federico Caricasulo en Jules Cluzel. Nederlander Rob Hartog behaalde de tiende plaats en is daarmee de winnaar in de European Supersport klasse, Jaimie van Sikkelerus en Wayne Tessels eindigden als 19e en 22e.

WorldSSP300:
Koen Meuffels heeft de race gewonnen. De Nederlandse KTM coureur bleek met een hevige strijd in een kopgroep van tien coureurs de sterkste en behaalde zo zijn eerste zege in de klasse. Scott Deroue en Mika Perez finishten als tweede en derde. De overige Nederlanders waren Robert Schotman (5), Glenn van Straalen (7), Walid Khan (11), Dennis Koopman (21), Joep Overbeeke (25) en Ryan Vos (niet gefinisht).

Kwalificaties

WorldSBK:
Op zaterdagochtend heeft heeft Marco Melandri de pole weten te pakken voor Jonathan Rea en Tom Sykes. In koele omstandigheden wist de Italiaan met een marge van slechts 0,031 seconde de snelste rondetijd te noteren. Michael van der Mark kwalificeerde zich als zesde.

WorldSSP:
Zaterdagmiddag heeft Sandro Cortese zijn eerste pole position behaald in de World Supersport klasse. De voormalig Moto2 coureur ewist de snelste tijd te rijden voor Lucas Mahias en Federico Caricasulo. Rob Hartog kwalificeerde zich als zestiende, Jaimie van Sikkelerus en Wayne Tessels noteerden de 23e en 25e tijd.

WorldSSP300:
Mika Perez wist op zaterdag de pole te behalen. De Spanjaard was ruim zeven tienden van een seconde sneller dan Nederlander Scott Deroue en Dorren Loureiro op de tweede en derde plaats.