WK Zijspanrace Frankrijk


Martijn Spliethof - 20 april, 2018

Op het Franse Bugatti circuit in Le Mans is de openingsronde van het WK Zijspanrace 2018. De Nederlands/Franse combinatie Streuer/Rousseau kwalificeerde zich als derde. In de race kwam Streuer helaas niet aan de finish door een geklapte achterband.

Race

Streuer had een wereldstart en kon gelijk aansluiten op een tweede plaats vlak achter Reeves. Na een aantal ronden kwam Birchall aan hem voorbij. Maar op minder dan een seconde afstand van Reeves gingen Birchall en Streuer met elkaar de strijd aan. Een slechte achterband gooide echter roet in het eten; de band klapte uit elkaar waardoor het span op de op vloog en Streuer en Rousseau meters over het asfalt schoven. Gelukkig kwamen ze er beiden redelijk af. Het materiaal wat minder, maar het team gaat hard aan het werk om alles af te krijgen voor de eerstvolgende WK op de Slovakiaring.

Kwalificatie

Vooraf werd al een hevige strijd verwacht tussen de Birchalls en Reeves, en dat kwam ook uit, want beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. De Birchall broers trokken op het einde van de dag aan het langste eind en pakten de pole positie voor de race van morgen. Reeves gaf maar 0,5 seconde toe op hun landgenoten. Bennie Streuer met passagier Kevin Rousseau maken de eerste rij vol. Zij kenden een sterke kwalificatie, 0,8 seconden achter Birchall en 0,3 achter Reeves.