WK Zijspancross Spanje


Martijn Spliethof - 14 april, 2018

Op het circuit van het Spaanse Talavera de la Reina is de derde ronde voor het Wereldkampioenschap Zijspancross. Er zijn minder dan 30 teams aanwezig, iedereen kan deelnemen aan de wedstrijd.

Manche 1

Koen Hermans en Nicolas Musset hebben de eerste manche gewonnen. Hermans bleef kampioenschapsleiders Vanluchene/Van den Bogaart en Brown/Millard voor. Willemsen/Bax kwamen als vierde binnen en houden hiermee de aansluiting met de leiders in het kampioenschap. Veldman/Bijenhof wisten als tiende over de finish te komen. Keuben/Rietman pakten met een veertiende plaats zeven punten. Tegenslag was er voor van Werven/Mans, door een kapotte waterslang moesten ze vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Drama was er voor Bax/Stupelis want nadat ze vanochtend in de warm up het snelste waren, kregen ze in de sighting lap af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor ze niet van start konden en puntloos bleven.

Manche 2

De tweede manche is gewonnen door Vanluchene/Van den Bogaart. Omdat ze in de eerste manche tweede waren geworden, stelden ze met de zege in de tweede manche de Grand Prix zege veilig. Hiermee behouden ze de leiding in de tussenstand om het wereldkampioenschap.

Na hun tegenslag in de eerste manche wisten Bax/Stupelis tweede te worden voor Brown/Millard, Hermans/Musset en Willemsen/Bax.

Van Werven/Mans revancheerden zich na hun tegenslag van in de eerste manche en wisten als negende over de finish te komen. Ook waren er punten voor Veldman/Bijenhof (13) en Keuben/Rietman (16).

De Grand Prix zege ging naar Vanluchene voor Hermans en Brown.

Kwalificatie

De zijspancombinaties Bax/Stupelis en Willemsen/Bax hebben zich als tweede en derde weten te kwalificeren. De Fransman Giraud wist gelijk kopstart te nemen voor Willemsen en Bax volgde op een derde plaats. Gedurende de wedstrijd wist Bax de tweede plaats over te nemen maar slaagde er niet meer in om Giraud nog te achterhalen en finishte als tweede voor Willemsen. Achter Willemsen kwamen Hermans/Musset op een goede vierde plaats over de finish. Ook Veldman en Van Werven wisten zich met een zevende en achtste plaats sterk te kwalificeren voor de wedstrijd.