WK Zijspancross Frankrijk


Martijn Spliethof - 06 april, 2018

De tweede wedstrijd voor het Wereldkampioenschap Zijspancross was op het circuit van Castelnau de Lévis in Frankrijk. Daniel Willemsen en Robbie Bax gingen als leiders in de WK tussenstand naar Frankrijk. Willemsen had nog last van een tijdens de Masters of Sidecarcross in Valkenswaard opgelopen ribblessure maar ging toch van start.

Manche 1

De winst in de eerste manche ging naar Giraud, voor VanLuchene en Varik. De combinaties van Hermans, Bax en Willemsen zijn op de vierde, vijfde en zesde plaats geëindigd. Ook van Werven deed het goed en reed lang op de derde plaats. In het tweede deel van de wedstrijd moest hij een aantal plaatsen prijsgeven waardoor hij tiende werd. Keuben legde beslag op de zestiende plaats. Veldman/Van der Putten gingen niet van start door een opgelopen enkelblessure van Siebe van der Putten.

Manche 2

Giraud/Mucenieks waren vandaag duidelijk de snelsten op het harde circuit van Castelnau de Levis. Onbedreigd wisten ze ook de tweede manche winnend af te sluiten voor de eveneens sterk rijdende combinatie Vanluchene/Van den Bogaart. De Belgisch – Nederlandse combinatie is door deze resultaten de nieuwe leider in de tussenstand om het WK zijspancross.

Een knappe presentatie was er van Etienne Bax en Kaspar Stupelis. In de tweede manche kwamen ze als derde over de finish waarmee ze de schade flink beperkt hebben gehouden, ondanks de opgelopen blessures in Oss. Ook Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben met een vierde plaats in de tweede manche een prima prestatie neergezet, echter zijn ze na afloop terug gezet in verband met te veel geluid naar plaats 9.

Van Werven/Mans kenden een mindere start dan in de eerste manche maar wisten uiteindelijk toch als elfde over de finish te komen. Keuben/Rietman vielen uit.

Kwalificatie

De zijspancombinatie Bax/Stupelis is in de kwalificatieheat op de tweede plaats geeindigd, achter Giraud/Mucenieks. Hermans/Musset finishten als derde voor Brown/Millard en Veldman/Van der Putten. Willemsen/Bax werden 10 plaatsen teruggezet vanwege negeren van een gele vlag.

Uitslag kwalificatieheat:
1 Giraud/Mucenieks
2 Bax/Stupelis
3 Hermans/Musset
5 Veldman/v.d. Putten