Update KNMV Motocross kalender 2018


Rinze Bremmer - 26 april, 2018

Er zijn een aantal wijzigingen op de KNMV Motocross kalender 2018 doorgevoerd, deze zijn op volgorde van datum hieronder benoemd:

Cup 500cc klasse vervalt op ONK Motocross Rhenen 10 mei 2018

Bij het bepalen van de Motocross kalender was de verwachting dat de geplande klassenindeling mogelijk zou zijn. Gezien de grote aantallen deelnemers in de Cupklassen is het echter niet mogelijk het volledige beoogde programma binnen de gestelde vergunningstijden te draaien. Om die reden is in overleg met de organisator besloten om de Cup 500cc van het programma te halen.

Locatie ONK Motocross 22 september 2018 ingevuld

De ONK Motocross wedstrijd van 22 september stond nog zonder organisator op de kalender. Er is overeenstemming gevonden met Stichting Motorsport Park Gelderland Midden om deze wedstrijd op het motocross circuit in Arnhem te laten rijden. De KNMV is erg blij dat de club deze wedstrijd wil organiseren, daarmee zal er een volledig weekend worden georganiseerd in Arnhem. Op zaterdag rijden de senioren in de klassen ONK 250cc, ONK 500cc, Cup 250cc en Cup 500cc en op zondag komen alle jeugd klassen vanaf de ONK 65cc KW tot en met de ONK 125cc in actie.

Extra wedstrijd ONK 500cc

Er is een extra wedstrijd toegevoegd op de kalender voor de ONK 500cc klasse. Op zondag 30 september kunnen de ONK 500cc rijders aan de bak op het motocross circuit van de HALMAC in Halle.

Strandcross Lemmer

Op zaterdag 20 oktober wordt er voor het eerst in jaren weer een Strandcross in Lemmer georganiseerd. Het gaat hier niet om een KNMV competitie wedstrijd maar wel zeer zeker het vermelden waard op de KNMV Motocross kalender. Het gaat hier om een nationaal evenement die open staat voor alle rijders die in het bezit zijn van een KNMV licentie (Start-, Basis Sport- of Dagpas).

KALENDER

De kalender voor de motorcrossevenementen vind je hier.