Nieuwe trainersopleiding van start


Marc Te Witt - 05 april, 2018

Training geven is een vak apart en daar is bepaalde kennis en kunde voor nodig. Een competente trainer biedt de sporter op die wijze een meerwaarde, maar er ontstaan vast ook vragen in de zoektocht naar de beste training. Hoe zorg ik dat alles veilig verloopt en bouw ik mijn les goed genoeg op? Ook rijst vast de vraag of je op de juiste manier voor de groep staat. De antwoorden op die vragen krijg je tijdens de opleiding tot Motorsporttrainer 2 (MT-2).

Onlangs herzagen wij als KNMV onze MT-2 opleiding en bieden deze opleiding vanaf mei aan. De cursus bestaat uit drie theoriebijeenkomsten, eenzelfde aantal praktijkbijeenkomsten en een examen. Ook komt er tijdens het traject een portfolio (presentatie van vaardigheden) voorbij. De MT-2 opleiding is alleen toegankelijk voor KNMV-leden. Kosten voor deelname bedragen € 400,-.

Interesse om deze opleiding te volgen? Kijk dan hier voor meer informatie en de cursusdata. De inschrijving voor de cursus vind je eveneens op dezelfde plek. Let wel op, er is een beperkt aantal plekken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Joska Le Conté door te bellen (026-3528519) of te mailen (j.leconte@knmv.nl).

Informatie opleiding MT-2

De opleiding MT-2 van de KNMV leidt op tot assistent-motorsporttrainer die werkzaam is binnen de (breedte)sport met sporters op club- en districtsniveau. Hij/zij enthousiasmeert de sporters in hun sportieve en technische ontwikkeling. De Motorsporttrainer niveau 2 zorgt dat de sportactiviteit soepel verloopt. Kerntaken van de Motorsporttrainer niveau 2 zijn: het verzorgen van trainingen, het begeleiden van sporters tijdens wedstrijden en het assisteren bij activiteiten in de sportorganisatie. De opleiding bestaat uit zes bijeenkomsten, een portfolio en een praktijkexamen en wordt gegeven in een periode van twee tot vijf maanden (afhankelijk van de motorsportkalender en vakanties). Lees verder.