Grasbaanraces Vries 14-15 april


Marc Te Witt - 04 april, 2018

Stichting Grasbaan Vries organiseert voor de tweede keer bekende Grasbaanraces in Vries

Op 14 en 15 april organiseert de Stichting Grasbaan Vries weer haar jaarlijkse grasbaanraces. Deze wedstrijden zijn net als afgelopen jaar een strijd om het Open Nederlands Kampioenschap. De ONK oftewel Dutch Open Grasstrack op zondag de 15e bestaat uit 5 wedstrijdrondes waarvan Vries de eer heeft weer als eerste te mogen organiseren.

Op zaterdag 14 april starten we met de Jeugd en Nationalen. Op deze dag strijden rijders en rijdsters in 9 verschillende klassen, op de weer prachtig uitgezette baan in Vries. Klassen zijn uiteenlopend van 50cc, 65cc, Powergirls tot de specials nationaal om hun punten voor het Nederlands Kampioenschap. Het zal een dag worden met meer dan 45 starts en ruim 130 deelnemers.

Zaterdag 14 april:

Aanvang training:      10:00 uur

Aanvang wedstrijd:   12:30 uur

Op zondag de 15e beloofd het weer een spectaculaire dag te worden, waaraan de complete top van de Nederlandse grasbaan aan de start verschijnt. Aangevuld met een internationaal deelnemersveld met rijders uit 6 verschillende landen. Dit jaar is de wedstrijd indeling iets anders dan het voorgaande jaar. Zowel bij de Specials als bij de Zijspannen is er een B finale geïntroduceerd waarbij de beste twee rijders/combinaties alsnog in de Finale zullen starten. De top drie rijders na de voorseries zijn in ieder geval al gekwalificeerd voor de Finale. De beide halve finales bij de Specials zijn geschrapt, hiervoor is wel een extra blok met heats toegevoegd. Voor Nederland komen o.a. aan de start, Nederlands Kampioen en altijd snel in Vries, Romano Hummel, de talenten Dave Meijerink en Mika Meijer en good old Sjoerd Rozenberg. Vanuit Duitsland o.a. Christiaan Hulshorst. Bij de Zijspannen de veelvoudig Nederlands en Europees kampioen William Matthijssen/Sandra Mollema, Detz/Arling een nieuwe combinatie Raatjes/Sterenborg, verder de oud Europees kampioen uit Engeland Josh Goodwin met passengier Liam Brown. Zie op de website van Grasbaanraces Vries de complete deelnemerslijsten. Verder rijden de Specials 125cc met ook vele buitenlandse deelnemers, de NK 250cc en de NK 450cc voorheen ST1 en ST2. De crossers die altijd voor spectaculaire wedstrijden zorgen door close racing, mag u niet missen. Het beloven weer mooie wedstrijden te worden in Vries en als de zon ons net zo goedgezind is als vorig jaar dan is actie en spektakel verzekerd!

Zondag 15 april:

Aanvang Training:    10:00 uur

Aanvang wedstrijd:   13:00 uur