Dutch Masters of Motocross: Jeffrey Herlings onder druk in Oldebroek


Marc Te Witt - 03 april, 2018

Na felle strijd met Febvre tóch weer winnaar

Onder toeziend oog van duizenden motocrossfans breidde Jeffrey Herlings zijn leiding in de tussenstand van de Dutch Masters of Motocross verder uit. Herlings kreeg te maken met forse weerstand, terwijl hij de eerste ronde in Markelo nog met overtuiging won. Met name de Fransman Romain Febvre maakte het ‘The Bullit’ in Oldebroek moeilijk.

Febvre reed in de tweede manche lang aan de leiding, maar na een sterke slotfase kwam Herlings toch langszij. In de laatste ronde van de wedstrijd kreeg de Red Bull KTM coureur vleugels, hij liet de allersnelste ronde van de dag noteren. Herlings leidt nu het kampioenschap voor Gautier Paulin (FRA) en Romain Febvre (FRA). Glenn Coldenhoff beleefde een ongelukkig weekend, hij viel de eerste wedstrijd uit en zakte daarmee naar een zevende positie in de tussenstand.

Jago Geerts grijpt de macht in de 250cc

Na de afwezigheid van Thomas Kjer Olsen lag de weg vrij voor een nieuwe naam als leider in de 250cc. De vele vanuit België afgereisde supporters werden niet teleurgesteld, hun landgenoot Jago Geerts reed naar de overwinning. Calvin Vlaanderen en Thomas Covington werden respectievelijk tweede en derde. Met de overwinning van Geerts pakte hij ook de ‘red plate’, de leiding in de tussenstand van de Dutch Masters of Motocross.

125cc-overwinning voor Raf Meuwissen

De talentvolle Raf Meuwissen won geen van beide manches in de 125cc, maar reed met twee tweede plaatsen wel naar de dagzege in Oldebroek. Hij bleef daarmee de Zweed Filip Olssen en de Nederlander Raivo Dankers voor. In de tussenstand van het Dutch Masters of Motocross kampioenschap neemt Olssen nu de leiding, vlak voor Meuwissen en Emil Weckmann. De verschillen in deze klasse zijn dermate klein dat de volgende ronde, op 6 mei in Mill, een ware thriller belooft te worden.

85cc prooi voor Kay de Wolf

Een vertrouwd gezicht in de 85cc, Kay de Wolf en Kay Karssemakers vochten om de leiding in Oldebroek. In de eerste manche wist De Wolf de leider in het kampioenschap te verslaan en de tweede manche had lange tijd hetzelfde wedstrijdverloop. Karssemakers kwam bij het inhalen van achterblijvers echter ten val en moest zijn wedstrijd zelfs staken.

Dit maakte de weg vrij voor de Belg Liam Everts, zoon van tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts, om de tweede plaats te pakken. Scott Smulders completeerde het podium. De Wolf profiteerde optimaal van het uitvallen van Karssemakers en neemt ook de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

De strijd wordt vervolgd in Mill

Op zondag 6 mei wordt de strijd in de Dutch Masters of Motocross voortgezet in het Brabantse Mill. De derde ronde is de laatste wedstrijd voor de finale tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.