WSBK Frankrijk


KNMV - 30 september, 2017

De Pirelli French Round van het WK Superbike was op het circuit van Magny Cours.
Michael van der Mark ging onderuit in de eerste WorldSBK race, maar wist toch als negende te finishen.
In de tweede race pakte Van der Mark zijn tweede podiumplaats van het seizoen, de Nederlander eindigde als derde.
Ook Robert Schotman kwam met zijn derde plaats op het podium in de WorldSSP300.

Kwalificaties

WorldSBK:
Jonathan Rea vertrekt zaterdagmiddag vanaf de pole tijdens de eerste wedstrijd. De Kawasaki coureur was zaterdagochtend het snelst tijdens een kletsnatte kwalificatie voor Leandro Mercado en teamgenoot Tom Sykes. Michael van der Mark kwalificeerde zich als tiende.

WorldSSP:
Niki Tuuli vertrekt zondag vanaf de pole. De Fin was zaterdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie voor teamgenoot Sheridan Morais en Kenan Sofuoglu. De sessie werd echter vroegtijdig afgebroken vanwege een stevige crash van Sofuoglu, een crash waarbij de regerend wereldkampioen een heupblessure opliep die hem sowieso de rest van het weekend langs de kant houdt. Rob Hartog reed sterk en kwalificeerde zich als veertiende. Jaimie van Sikkelerus (eerder op de dag nog stevig ten val gekomen) wist zich met een stevig ingepakte voet als achtentwintigste te kwalificeren.

WorldSSP300:
De Franse wildcard coureur Alan Muel vertrekt zondag vanaf de pole. Muel was het snelst in de natte kwalificatie voor Paolo Grassia en Mika Perez. Nederlander Robert Schotman kwalificeerde zich als vierde, Scott Deroue werd zevende.

STK1000:
Roberto Tamburini vertrekt vanaf de pole. De Italiaan was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst voor Federico Sandi en Mike Jones. Nederlander Wayne Tessels kwalificeerde zich als achttiende.

Race 

WorldSBK Race 1:
Jonathan Rea heeft op een indrukkende wijze de eerste wedstrijd op zijn naam geschreven. De winst en de derde plaats van teamgenoot Sykes waren voor de Brit voldoende om met nog vijf races te gaan dit seizoen de wereldtitel veilig te stellen. Marco Melandri werd in deze race tweede. Michael van der Mark wist ondanks een crash als negende de finish te passeren.

WorldSBK Race 2:
Michael van der Mark heeft zondagmiddag zijn tweede WorldSBK podium van het seizoen weten te scoren. De Nederlander kwam als derde over de finish achter winnaar Chaz Davies en teamgenoot Alex Lowes.

WorldSSP:
Niki Tuuli heeft zondag de winst weten te behalen. De Fin kwam in een aantrekkelijke wedstrijd als eerste over de finish voor de Italiaan Federico Cariscasulo en de Amerikaan PJ Jacobsen. De Nederlanders Rob Hartog en Jaimie van Sikkelerus passeerden als zeventiende en twintigste de finish.

WorldSSP300:
Marc Garcia is winnaar geworden. Achter de Spanjaard werd Alfonso Coppola tweede terwijl Robert Schotman met de derde plaats zijn tweede WorldSSP300 podium finish wist te scoren. Voor Scott Deroue duurde de wedstrijd ongeveer een kilometer te lang, de Nederlander viel strijdend in de voorste groep stil. Als pleister op de wonde voor de coureur uit Nijkererveen wist hij nog langzaam rijdend als laatste van de eerste groep als negende de eindstreep te passeren. Ruben Doorakkers passeerde als 26e de finish.

STK1000:
Jeremy Guarnoni is winnaar geworden van de race. De Fransman bleef in een spannende slotfase landgenoot Florian Marino voor die tweede werd. Federico Sandi kwam als derde over de finish terwijl Nederlander Wayne Tessels als achttiende de eindstreep passeerde.