WorldSBK Portugal


KNMV - 16 september, 2017

Op het circuit van Portimão is de Portugese ronde voor het WK Superbike.
Michael van der Mark eindigde in WorldSBK Race 1 op de vijfde plaats.
In Race 2 wist Van der Mark zijn eerste WorldSBK podiumplaats voor Yamaha te scoren door als tweede te finishen.

Kwalificatie

WorldSBK:
Jonathan Rea heeft zaterdagmiddag in Portimâo de pole weten te behalen. De Kawasaki coureur was een maatje te groot voor de oppositie met een marge van 0,7 seconde. De tweede en derde plaats werden opgeëist door Lorenzo Savadori en Eugene Laverty. Michael van der Mark noteerde de zevende tijd.

WorldSSP:
De pole werd op zaterdagmiddag gepakt door Kenan Sofuoglu. De Turk zette de snelste tijd voor Lucas Mahias met een marge van slechts drie honderdsten waarbij PJ Jacobsen de derde tijd noteerde. Rob Hartog kwalificeerde zich als zestiende, Jaimie van Sikkelerus reed de 26e tijd.

WorldSSP300:
De Italiaan Alfonso Coppola vertrekt zondag vanaf de pole. Robert Schotman was met de vierde tijd de snelste Nederlander, terwijl Scott Deroue en Ruben Doorakkers zich als zesde en vijfendertigste wisten te kwalificeren.

STK1000:
Florian Marino heeft zaterdagmiddag de pole weten te pakken. De Fransman noteerde de snelste tijd voor Mike Jones en Roberto Tamburini. Wayne Tessels kwalificeerde zich als 23e.

Race

WordldSBK Race 1:
De eerste race is gewonnen door Jonathan Rea. De Brit was op zaterdagmiddag te sterk voor Chaz Davies en Marco Melandri. Michael van der Mark finishte op de vijfde plaats.

WorldSBK Race 2:
Michael van der Mark heeft zondag zijn eerste World Superbike podium van het seizoen en zijn eerste podium voor het Pata Yamaha Official WorldSBK Team weten te scoren door als tweede, achter Jonathan Rea, de finish te passeren. Ducati coureur Marco Melandri kwam als derde over de finish.

WorldSSP:
Kenan Sofuoglu is zondagmiddag winnaar geworden van de wedstrijd, voor de Fransen Lucas Mahias en Jules Cluzel. Rob Hartog kwam na een sterk gereden race als tiende over de finish en werd daarmee winnaar van de EES categorie. Jaimie van Sikkelerus eindigde als achttiende.

WorldSSP300:
Ana Carrasco heeft zondag de race op haar naam geschreven. De Spaanse werd daarmee de eerste vrouwelijke coureur die een WorldSSP 300 race wist te winnen. Scott Deroue werd op de zevende plaats de best geklasseerde Nederlander. Robert Schotman eindigde als negende, Ruben Doorakkers als 24e.

STK1000:
Toprak Razgatlioglu heeft zondagmiddag de race op zijn naam geschreven. De Kawasaki coureur was het snelst in een vroegtijdig afgebroken race voor Florian Marino en Maximilian Scheib. Wayne Tessels passeerde als vijftiende de finish.