WK Zijspancross Markelo


KNMV - 16 september, 2017

De finale van het Wereldkampioenschap Zijspancross was in het Nederlandse Markelo.
Etienne Bax en Nicolas Musset vielen in de eerste manche uit met technische problemen.
Zij pakten toch de wereldtitel doordat hun concurrenten Giraud/Mucenieks niet verder kwamen dan de achtste plaats.
Daniel Willemsen en Robbie Bax wisten beide manches te winnen, zij schreven hiermee de laatste Grand Prix van het seizoen op hun naam.

Uitslagen

Klik hier voor de volledige uitslagen.

Kwalificaties

WK Zijspancross:
De kwalificatierace in groep A werd gewonnen door Willemsen/Bax voor Bax/Musset en Hermans/Van Gaalen. In groep B was Veldman de snelste, voor Brown en Giraud.

EK Quads:
De Nederlander Mike
van Grinsven was de snelste in de kwalificatie, voor Kevin Saar en Christopher Tveraen.

Manche 1

WK Zijspancross:
De eerste manche is gewonnen door Willemsen/Bax, voor Veldman/Van den Bogaert en Hermans/Van Gaalen. Bax/Musset gingen aan de leiding totdat ze in de zevende ronde door technische problemen de wedstrijd moesten verlaten. Ondanks het uitvallen werd de Nederlands/Franse combinatie wereldkampioen, doordat hun concurrenten Giraud/Mucenieks niet verder kwamen dan de achtste plaats.

EK Quads:
Mike van Grinsven was de winnaar van de eerste manche, voor Ricardo Phoelich en Jan Vlaeymans.

Manche 2

WK Zijspannen:
Daniel Willemsen en Robbie Bax wonnen ook de tweede manche. In een rechtstreeks duel versloegen ze de nieuwe wereldkampioenen Etienne Bax en Nicolas Musset met ruime voorsprong. Derde werden Julian Veldman en Ben van den Bogaert.

EK Quads:
Mike van Grinsven schreef ook de tweede manche op zijn naam, voor Jan Vlaeymans en Kevin Saar. Dit was gelijk aan de uitslag van de wedstrijd in Markelo. De Europese titel is voor de Est Kevin Saar.