WK Zijspancross Duitsland


KNMV - 08 september, 2017

De voorlaatste wedstrijd voor het Wereldkampioenschap Zijspancross was in het Duitse Rudersberg.
Etienne Bax en Nicolas Musset hebben beide manches weten te winnen en hebben nu een voorsprong van 35 punten op de concurrentie.
Volgende week kunnen ze de wereldtitel binnenhalen in de laatste wedstrijd, de thuis Grand Prix in het Nederlandse Markelo.

Kwalificaties

Bax/Musset hebben de kwalificatieheat van de Grand Prix zijspancross in Duitsland weten te winnen. Bax bleef in zijn heat Wilkinson/Chamberlain en Willemsen/Bax voor. De winst in de andere groep ging naar Giraud voor Hermans/Van Gaalen en Veldman/Van den Bogaart.

Qualifying Group A:
1. Bax
2. Wilkinson
3. Willemsen
8. M. Keuben

Qualifying Group B:
1. Giraud
2. Hermans
3. Veldman
8. Keuben
11. Visscher

Manche 1

Bax/Musset hebben de eerste manche gewonnen, voor Daiders/Stupelis en Giraud/Mucenieks. Willemsen/Bax werden zevende en Veldman/Van den Bogaart kwamen als negende binnen. Van Werven eindigde als elfde, Keuben en Keuben werden vijftiende en zestiende.

Manche 2 

Bax/Musset hebben ook de tweede mandhe in Duitsland weten te winnen. Dankzij deze dubbelslag hebben ze nu een voorsprong van 35 punten op Giraud/Mucenieks. In de tweede manche werd Giraud tweede voor Willemsen/Bax. Hermans/Van Gaalen legden beslag op een zesde plaats en Keuben kwam als twaalfde binnen.