Ondertekening intentieverklaring KNMV en Defensie


KNMV - 20 september, 2017

11 Luchtmobiele Brigade(11LMB), het Defensie Opleidings- en Trainingscentrum Rijden(OTCRijden) en de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging(KNMV) hebben met het tekenen van een intentieverklaring de basis gelegd voor een samenwerking waarbij de kracht ligt bij het uitwisselen van expertise.

De intentieverklaring vloeit voort uit lopende afspraken die nu versterkt worden. De KNMV verzorgt kwalitatief hoge opleidingen aan militairen op de motor en verbetert hiermee de veiligheid en rijvaardigheid. Dit bevat Voortgezette Rij Opleidingen (VRO) en rijvaardigheidstrainingen aan militairen. Ook ondersteunt de KNMV militaire enduro- en offroadrijders met (dagstart) licenties t.b.v. offroadritten en enduro wedstrijden.

Majoor Bartsch: “11 Luchtmobiele Brigade verzorgt het fysieke onderdeel van de KNMV-scoutingsdagen voor motorcrosstalenten en tweedaagse trainingen voor de enduroselectie, waarbij rijders ook mentaal worden uitgedaagd. Deze trainingen gelden ook voor de wegraceselectie. Met deze trainingen ondersteunt Defensie talentontwikkeling op topsportniveau en brengt Defensie zijn expertise over op de motorsportselectie.” De luchtmobiele brigade is een lichte infanterie-eenheid van de Koninklijke Landmacht en maakt onder andere gebruik van de offroad motoren. Snel, wendbaar en makkelijk te transporteren in een helikopter.

OTCRijden verzorgt binnen Defensie alle rijopleidingen. Het OTCRijden stelt het militair circuit op de Duivelsberg open voor medegebruik voor KNMV opleidingen en applicatiecursussen van de KNMV-motorrijinstructeurs.

Arjan Everink, Hoofd Verkeer en Opleidingen KNMV: “Dit is een mooie samenwerking. De visie vanuit onze cursus VRO Risico, welke onderzocht is door Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid en positief is beoordeeld, wordt door Defensie in de opleidingen verwerkt voor militaire motorrijders. Ook nemen de militaire instructeurs deel aan de opleiding tot KNMV gediplomeerd instructeur. Samen werken we aan veiligheid op straat voor alle motorrijders.

Mario Pieterse, Talentontwikkeling KNMV: “Dit is een unieke samenwerking waar Defensie, topsport en breedtesport elkaar ontmoeten.’’

Vandaag hebben commandant 11LMB, brigade-generaal Smits, luitenant-kolonel Frieling uit naam van de commandant OTCRijden en de directeur KNMV, dhr. Assendelft de intentieverklaring getekend. Alle partijen hebben vertrouwen in een prettige samenwerking.