MotoGP San Marino


KNMV - 09 september, 2017

De Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini was op het Misano World Circuit.

Kwalificaties

WK Moto3:
Op zaterdagmiddag wist Enea Bastianini de pole te pakken op zijn thuiscircuit. De Italiaan verbrak het polerecord en zal op zondagochtend de race beginnen met Jorge Martin en Joan Mir naast hem op de eerste rij. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als negende.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
De Spanjaard Aleix Viu vertrekt zaterdag vanaf de pole. Walid Soppe kwalificeerde zich als tiende en werd daarmee de best geklasseerde Nederlander. Victor Steeman eindigde als vijftiende, Loran Faber als negentiende.

Race

WK Moto3:
Romano Fenati won de verregende Grand Prix van San Marino. Waar een groot aantal rijders onderuit ging, bouwde hij een voorsprong op van bijna dertig seconden naar Joan Mir. Bo Bendsneyder maakte ook een valpartij mee, maar wist vanaf de twintigste plek naar voren te rijden en werd als zesde afgevlagd.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Op zaterdagmiddag heeft Ai Ogura de wedstrijd weten te winnen. Dankzij een inhaalactie in de laatste ronde won de Japanner voor zijn landgenoot Kazuki Masaki en Aleix Viu. Victor Steeman werd op de elfde plaats de best geklasseerde Nederlander. Walid Soppe en Loran Faber gingen onderuit en moesten de wedstrijd verlaten.