MotoGP Aragón


KNMV - 23 september, 2017

De Gran Premio Movistar is op het circuit van het Spaanse Aragón.
Michael van der Mark zou hier zijn MotoGP debuut maken als vervanger van de geblesseerde Valentino Rossi.
Rossi herstelde sneller dan verwacht van een dubbele beenbreuk en rijdt in Aragón toch zelf.
Naast de MotoGP komen ook de WK Moto3 en de Red Bull MotoGP Rookies Cup aan de start.

Kwalificaties

WK Moto3:
Op zaterdagmiddag heeft Jorge Martin de pole weten te pakken in de kwalificatietraining. De Spanjaard zal op zondag de race vanaf de voorste startplaats beginnen met Enea Bastianini en Aron Canet naast zich op de eerste rij. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als twintigste.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Can Oncu vetrekt tijdens de twee laatste wedstrijden van het seizoen vanaf de pole. De Turk was vrijdagvond het snelst voor de Japanner Kazuki Masaki en de Spanjaard Aleix Viu. Victor Steeman werd met de zestiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander. Loran Faber vertrekt vanaf de 21e plaats.

Race

WK Moto3:
De zege in een door ochtendmist ingekorte race ging naar de Spaanse WK-leider Joan Mir. Fabio de Giannantonio en Enea Bastianini mochten met de Spanjaard mee naar het podium. Bo Bendsneyder finishte met een zeventiende plaats helaas buiten de punten.

Red Bull MotoGP Rookies Cup race 1:
De Japanner Kazuki Masaki is de nieuwe kampioen. In de eerste race won hij de wedstrijd en liep voldoende punten uit om in de afsluitende wedstrijd niet meer ingehaald te kunnen worden. Ai Ogura en Aleix Viu mochten mee naar het podium en Victor Steeman was op de vijftiende plaats de beste Nederlander. Loran Faber eindigde als negentiende.

Red Bull MotoGP Rookies Cup race 2:
De Spanjaard Aleix Viu is zondagmiddag winnaar geworden van de laatste wedstrijd van het seizoen. Victor Steeman werd met de veertiende plaats de best geklasseerde Nederlander. Loran Faber wist na een moeilijk en teleurstellend weekend niet verder te komen dan twintigste plaats.