Motocross of European Nations Polen


KNMV - 02 september, 2017

De Motocross of European Nations was op het circuit van Gdansk in Polen.
Door hevige regen vanaf vrijdag was het circuit bijzonder nat.
Na de vrije trainingen werd de rest van het programma voor zaterdag afgelast.
De startopstelling voor zondag werd bepaald op basis van de uitslag van de trainingen die zaterdag zijn verreden.
Op zondag waren de weersomstandigheden gelukkig een stuk beter en konden de wedstrijden volgens plan doorgaan.

Kwalificaties

Door de slechte terreinomstandigheden werd een groot deel van het kwalificatie programma van zaterdag afgelast. In de sessies die wel verreden zijn kwamen de Nederlanders goed voor de dag. Nancy van de Ven trainde ruim als snelste bij de dames, voor Kiara Fontanesi en Nicky van Wordragen. In de 85cc klasse hadden we met Kay Karssemakers en Kay de Wolf twee Nederlanders op de eerste twee plaatsen. In de 125cc klasse trainde Raivo Dankers als vijfde en dit is ook de positie die Roan van de Moosdijk pakte in de MX2 klasse.

Manche 1

Bij de dames won Nancy van de Ven op overtuigende wijze de eerste manche voor Nicky van Wordragen. Kay de Wolf werd tweede in de 85cc klasse en ditzelfde resultaat wist Roan van de Moosdijk neer te zetten in de MX2 klasse. Kay Karssemakers die gisteren de snelste tijd neer had weten te zetten in de 85cc kende een moeilijke eerste manche waarin hij na meerdere valpartijen twintigste werd. Raivo Dankers komt uit in de 125cc die tussen de MX2 klasse rijdt. Dankers finishte in de eerste manche als 23e.

Manche 2

Bij de dames was de overwinning opnieuw voor Nancy van de Ven, voor Kiara Fontanesi en Nicky van Wordragen. Nederland won bij de dames het landenklassement. In de 85cc ging Kay Karssemakers niet meer van start, hij had nog last van duizeligheid na de valpartijen van zaterdag. Kay de Wolf werd tweede in de 85cc en Roan van de Moosdijk won de MX2 klasse, terwijl Raivo Dankers in deze gecombineerde klasse als achttiende binnen kwam.

Team Nederland eindigde als vijfde in het totaalklassement.