Motocross of European Nations Italië


KNMV - 23 september, 2017

De Motocross of European Nations voor zijspannen en quads was in het Italiaanse Cingoli.
Bij de zijspannen wisten Willemsen/Bax, Bax/Kunnas en Hermans/Van Gaalen namens Nederland de titel binnen te halen.
Bij de quads eindigde Team Nederland op de vierde plaats.

Kwalificaties

Zijspannen:
De zijspannen van team Nederland vertrekken zondag vanaf de pole. Willemsen/Bax eindigden als tweede, Bax/Kunnas als derde en Hermans/Van Gaalen als vierde in de kwalificatie.

Quads:
Bij de quads kwalificeerde team Nederland zich als zesde. Marc de Vries werd vierde, Joe Maessen vijfde en Ricardo Phoelich elfde in de groep.

Zijspannen

Manche 1:
Bax/Kunnas hebben de eerste manche van de Sidecarcross of Nations gewonnen. Omdat ook Hermans/Van Gaalen met een vierde plaats goed scoorden staat team Nederland na de eerste manche aan de leiding.

Manche 2:
De tweede manche is gewonnen door Giraud/Mucenieks. Willemsen/Bax eindigden als tweede, Hermans/Van Gaalen kwamen op de vijfde plaats over de finish.

Manche 3:
Giraud/Mucenieks wonnen de derde manche. Bax/Kunnas kwamen als tweede en Willemsen/Bax als vijfde over de finish. Dit resultaat was voor team Nederland voldoende om de titel in de Sidecarcross of Nations binnen te halen.

Quads

Team Nederland is in de Quadcross of Nations op de vierde plaats geëindigd. Joe Maessen (3-8) en Marc de Vries (6-10) wisten in beide manches in de top tien te finishen. Ricardo Phoelich sloot de manches af op de 23e en 26e plaats.