KNMV steunt Ride to Remember


KNMV - 18 september, 2017

Afgelopen vrijdag hebben een aantal leden van de Airborne Forces Riders, een groep motorrijdende veteranen van de Britse Airborne divisie, hun jaarlijkse toertocht langs de begraafplaatsen gereden om de gevallen soldaten van Operatie Market Garden te eren. Wij ondersteunen deze toertocht door consumpties en overtochten van de pontjes voor onze rekening te nemen.

De groep Britse deelnemers blijft groeien: in 2014 werd begonnen met ongeveer 15 personen, dit jaar reden er 50 motorrijders de tocht die door leden van MC Rijnridders uit Wageningen begeleid werd. Onder hen ook een aantal leden van de Harley Davidson club.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog streden militairen uit verschillende landen om de vrijheid van Europa. In september 1944, na de succesvolle Slag om Nijmegen, volgde de Operatie Market Garden, een van de grootste geallieerde operaties uit de Tweede Wereldoorlog. De operatie faalde en zware gevechten in en rond Arnhem waren het gevolg. Talloze militairen kwamen bij de gevechten om het leven.

De Nederlandse bevolking heeft de stoffelijke overschotten op de diverse begraafplaatsen langs de Rijn begraven. De Ride to Remember begint en eindigt bij het Airborne Museum in Oosterbeek en gaat langs begraafplaatsen in Wageningen, Rhenen, Elst, Amerongen, Wijk bij Duurstede, Schalkwijk, Tull in’t Waal, Nieuwegein, Vianen, Maurik, Lienden en Heteren.

De motorrijdende Britse veteranen rijden langs deze begraafplaatsen om hun gevallen collega’s te eren. Zij leggen op ieder graf een poppy en een remembrance cross.