WorldSBK Spanje


KNMV - 21 oktober, 2017

De Pirelli Spanish Round van het WK Superbike was op het circuit van Jerez.
Michael van de Mark kwalificeerde zich als vijfde en eindigde in de races op de vijfde en zesde positie.

Kwalificaties

WorldSBK:
Marco Melandri vertrekt zaterdagmiddag vanaf de pole tijdens de eerste wedstrijd. De Ducati coureur was zaterdagochtend het snelst tijdens de kwalificatie voor Jonathan Rea en Alex Lowes. Nederlander Michael van der Mark kwalificeerde zich als vijfde.

WorldSSP:
Federico Caricasulo mag zondag van pole vertrekken. De Italiaan hield Jules Cluzel en Sheridan Morais achter zich. Kampioenschapsleider Lucas Mahias kwam niet verder dan de vijfde tijd. Rob Hartog kwalificeerde zich als beste Nederlander op de vijftiende plaats. Jaimie van Sikkelerus vertrekt vanaf P24.

WorldSSP300:
Marc Garcia start zondagmiddag vanaf de pole. De Spanjaard en leider in de tussenstand van het kampioenschap was zaterdag het snelst tijdens de kwalificatie voor landgenoot Daniel Valle en wildcard coureur Omar Bonoli. Nederlander Scott Deroue kwalificeerde zich als vierde, Robert Schotman als achtste.

STK1000:
Markus Reiterberger vertrekt zondag vanaf de pole. De Duitser, die dit weekend aan de start verschijnt middels een wildcard, was zaterdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie voor de Australiër Mike Jones en de Italiaan Roberto Tamburini. Nederlander Wayne Tessels kwalificeerde zich als 21e voor de race.

Wedstrijd

WorldSBK Race 1:
Jonathan Rea heeft de eerste wedstrijd in Jerez op zijn naam geschreven. De Brit profiteerde van mechanische problemen van Marco Melandri, die het merendeel van de race aan de leiding reed. Chaz Davies en Tom Sykes mochten mee naar het podium terwijl Michael van der Mark als vijfde de finish passeerde.

WorldSBK Race 2:
Jonathan Rea heeft een zuivere zege behaald in de tweede race. Hij hield Marco Melandri en Chaz Davies op ruime achterstand. Michael van der Mark kwam na een sterke openingsfase tot de zesde plaats.

WorldSSP:
De Italiaan Federico Caricasulo heeft zondagochtend de wedstrijd gewonnen, voor Jules Cluzel en veteraan Anthony West. Rob Hartog passeerde op een verdienstelijke achtste plaats de eindstreep. Jaimie van Sikkelerus werd als 21e afgevlagd.

WorldSSP300:
Marc Garcia heeft het eerste wereldkampioenschap in de nieuwe WorldSSP300 klasse veilig gesteld. In een spannende laatste race die gewonnen werd door wildcard-coureur Galang Hendra hield de Spanjaard met een vierde plaats één punt voorsprong over op Alfonso Coppola. Scott Deroue reed in de seizoensafsluiter naar een sterke tweede positie. Robert Schotman eindigde als achtste, Ruben Doorakkers kwam niet aan de finish door een kleine schuiver in de beginfase van de wedstrijd.

STK1000:
Markus Reiterberger heeft de race gewonnen. De Duitser die deelnam met een wildcard reed op imposante manier weg bij zijn concurrenten en hield Ilya Mykhalchyk en Toprak Razgatlioglu achter zich. Michael Ruben Rinaldi had aan een zesde positie genoeg om als nieuwe kampioen gekroond te worden. Wayne Tessels eindigde als zeventiende.