Nieuwe impulsen Nederlandse wegrace competitie


KNMV - 18 oktober, 2017

Nadat KNMV in september al een nieuw format aankondigde voor de Junior Racing competitie (jeugd tot en met 125 cc), zal er volgend jaar ook een Open Nederlands Kampioenschap worden opgezet in de Supersport 300-klasse en de Zijspanklasse.

Supersport 300

In navolging van het WK Supersport 300 zal er in 2018 ook een nationaal kampioenschap komen voor de klasse Supersport 300. Het uitgangspunt is een betaalbare klasse voor jonge rijders.

Deze klasse is een ideale vervolgstap op de Junior Racing competitie en een goede opstap richting Supersport en Superbikes. Inmiddels is gebleken dat er onder rijders veel animo bestaat om aan deze klasse deel te nemen. De successen van de KTM RC Cup en de Yamaha R3 Cup, als ook de eenmalige wedstrijd van de Supersport 300-klasse tijdens de TT dit jaar, hebben dit aangetoond.

De gesprekken voor het samenstellen van de wedstrijdkalender lopen met een aantal partijen. Wij streven naar een kalender waarin voldoende rijtijd (trainingen en wedstrijden) wordt gepland in relatie tot het inschrijfgeld.

Voor wat betreft de technische reglementen zal het WK-reglement als basis dienen. Denk hierbij voornamelijk aan de homologatie van de motorfietsen, die in deze klasse aan de start mogen komen. Wel is het mogelijk dat er in technisch opzicht afgeweken wordt van het WK-reglement wanneer dit bijvoorbeeld een kostenbesparing oplevert.

Zijspannen

Momenteel voert KNMV gesprekken om ook in 2018 een competitie te kunnen organiseren voor de zijspanklasse. De Nederlandse zijspanrijders spreken een voorkeur uit om, net als dit jaar, het Open Nederlands Kampioenschap te laten verrijden binnen de IDM-competitie. Dit is uiteraard afhankelijk van welk vervolg de IDM-competitie krijgt. Ook zijn wij met de Belgische bond in gesprek of de terugkeer van de zijspanklasse binnen de BeNeCup tot de mogelijkheden behoort.