MotoMe aflevering 53


KNMV - 20 oktober, 2017

Oh moederlief, nog maar een paar weken en al het motornieuws voor 2018 komt al in vol ornaat op ons af stormen. Terwijl de MotoGP-kampioen nog niet eens bekend is, het weer steeds een zomerse opleving kent en de kerstbomen zich met kluit en al een slag in de rondte moeten groeien. Zullen we 2017 dan nog maar even koesteren? Jazeker, want in deze MotoMe aflevering 53:
https://youtube.com/watch?v=7GxZ-bRYl0U%3Frel%3D0

Dorsoduro en Shiver: Aprilia’s groeihormonen

Spijtig genoeg kenden de Aprilia Dorsoduro en Shiver 750 een sluimerend bestaan in de coulissen van de motorwereld. En het bestaan van de Dorsoduro 1200 zal menig rijder zelfs compleet ontgaan zijn. Welnu, tien jaar na de introductie van de Shiver 750 presenteert Aprilia dan eindelijk een upgrade van het duo, nu voorzien van 900 cc. Beide maken gebruik van hetzelfde frame en blok, maar smaken toch behoorlijk anders. Dat moesten we proeven.

ABSAF: laat nieuw klassiek niet zakken

Voor Haagse politieke begrippen gaat er niets boven de Randstad, en zeker Groningen niet. De aardbevingsproblematiek wordt keurig onder het tapijt geveegd en particulieren mogen eigenhandig hun eigen boontjes doppen. Maar ook de Appingedammer BSA Fabriek, onze enige motorenfabriek, gaat gebukt onder de bodemtrillingen.  Hoog tijd om eens polshoogte te nemen en een ABSAF de sporen te geven.

De Norso: u weet wel

Een beetje liefhebber hoef je niet uit te leggen wat een Norton is. En meer toegewijde types krijgen vlinders in de buik van een Norvin, de samensmelting van een Norton-frame en een Vincent-krachtbron. Maar een Norso?! Is dat dan een kruisbestuiving tussen een Norton en een Solex? Hoe dan ook, hij bestaat, de Norso. Of is gepaster: hét bestaat.