MotoGP Maleisië


KNMV - 28 oktober, 2017

De Shell Malaysian Motorcycle Grand Prix was op het circuit van Sepang.
Michael van der Mark maakte zijn debuut in de MotoGP klasse.
De Nederlander crashte tijdens de kwalificatie en vertrok vanaf de 22e startplaats.
In de race eindigde Van der Mark op de zestiende plaats.

Kwalificatie

MotoGP:
Dani Pedrosa vertrekt zondag vanaf de pole. De Repsol Honda coureur was zaterdag het snelst tijdens de kwalificatie voor Johann Zarco en Andrea Dovizioso. Nederlander Michael van der Mark, die tijdens de kwalificatie zijn eerste MotoGP crash meemaakte, kwalificeerde zich als tweeëntwintigste voor zijn allereerste MotoGP race.

WK Moto3:
Joan Mir vertrekt zondag vanaf de pole. De inmiddels tot Moto3 wereldkampioen gekroonde Spanjaard was zaterdag tijdens de kwalificatie het snelst voor Jorge Martin en John Mcphee. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als vierde.

Race

MotoGP:
Andrea Dovizioso heeft zondag de race op het Sepang International Circuit weten te winnen. Jorge Lorenzo en Johann Zarco eindigden als tweede en derde met Marc Márquez op de vierde plaats, waardoor het kampioenschap pas in Valencia zal worden beslist. Michael van der Mark finishte in zijn debuutrace als zestiende.

WK Moto3:
De Spanjaard Joan Mir was wederom te sterk voor zijn tegenstanders en won zijn tiende wedstrijd van het seizoen. Jorge Martin eindigde als tweede, na een inhaalactie in de laatste bocht op de als derde gefinishte Enea Bastianini. Bo Bendsneyder eindigde als tiende.