Jan Koning overleden


KNMV - 17 oktober, 2017

Op 16 oktober is ons erelid Jan Koning uit De Meern op 93-jarige leeftijd overleden.

Jan Koning genoot binnen de motorwereld grote bekendheid als internationaal tijdwaarnemer, een rol die hij vele decennia met grote betrokkenheid op geheel eigen wijze heeft ingevuld. Direct na beëindiging van de oorlogshandelingen in 1945 meldde Koning zich aan als KNMV-lid en kort daarop trad hij toe tot het officialcorps.

Als tijdwaarnemer maakte Jan Koning de complete ontwikkeling mee van de handmatig bediende stopwatch tot de digitale transponder. Ook zijn vrouw en kinderen waren werkzaam als vrijwilligers bij de tijdwaarneming, in alle disciplines van de motorsport.

Binnen de motorbond was Jan Koning voorzitter van het afdelingsbestuur Utrecht en maakte hij als hoofd van de Commissie Tijdwaarneming deel uit van de Sportraad. Als erkenning voor zijn langdurige enorme inzet benoemde de KNMV hem tot Official van Verdienste, Lid van Verdienste en vervolgens, in 1997, tot erelid.    

Nadat hij zijn werkzaamheden als KNMV-tijdwaarnemer had neergelegd was Jan Koning nog regelmatig op TT Circuit Assen bij diverse evenementen werkzaam.

Ondanks zijn broze gezondheid probeerde de motorliefhebber pur sang tot op hoge leeftijd nog zoveel mogelijk motorraces op televisie te volgen.

De KNMV wenst zijn familie veel sterkte met het dragen van dit verlies.