2-daagse KNMV Kampioenstrial


KNMV - 09 oktober, 2017

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober wordt het nationale trial seizoen in Zelhem afgesloten met een 2-daagse finalewedstrijd, de KNMV Kampioenstrial. Deze klassieker vormt elk jaar het hoogtepunt van het trialseizoen, hier worden de prijzen definitief verdeeld. Het wordt dit jaar wel een extra bijzondere wedstrijd omdat zowel de “grote” mannen van het ONK (Open Nederlands Kampioenschap) als de nationale jeugd naar de ZAMC komen voor deze traditionele seizoensafsluiter.

Finale ONK 

Deelnemers Inters-plus

Deze selecte groep deelnemers vormt de onbetwiste top in Nederland. Mannen die de heftigste non stops de baas kunnen. De competitie is tot nu toe nog volledig open, maar het lijkt erop dat Gilles Molemans en Alex van den Broek gaan uitvechten wie zich de nieuwe kampioen van 2017 mag noemen.

Deelnemers Inters

Een categorie deelnemers die de overstap naar de “plus” categorie (nog) niet aandurfden, maar wel nadrukkelijk aan de poort rammelen. Daarbij twee echte ZAMC-ers t.w. Kevin Memelink (Zelhem) en Oscar Prinsen (Dinxperlo. Ze zijn dit jaar nieuw bij de inters en hebben het absoluut niet gemakkelijk als “eerstejaars”, maar de thuisbaan zal absoluut extra motivatie, dus krachten losmaken.

Deelnemers Nationalen

Ook deze rijders zal iedereen versteld doen staan van hun kwaliteiten, waarbij Michel van Tilburg (Halle) in een zeer kansrijke positie staat en ten koste van (bijna) alles opnieuw Kampioen wil worden. Valerie Rooke (Hummelo), de beste vrouwelijke triallist van Nederland, staat in deze klasse op een prachtige 4e plek in de tussenstand met zelfs een goede kans om op het podium te eindigen.

In totaal zijn er vijf ONK categorieën en komen ca. 40 deelnemers aan de start. Ze rijden 4 ronden van telkens 10 non stops. De non stop bouwers van de ZAMC hebben de deelnemers een “zware” wedstrijd beloofd. Zo hoort het ook, het is immers de Kampioenstrial. 

Finale NK-Jeugd

Zoals gezegd komen in deze combiwedstrijd ook de jeugdrijders aan de start voor hun finale NK wedstrijd. Ook hier zijn vijf categorieën met ca 35 deelnemers aan de start in de leeftijd tot 18 jaar. Sommige van deze jeugdrijders beschikken over veel talent en zullen het in de toekomst ver schoppen.

Kansen van de ZAMC – jeugdleden

Debuterend in de Kampioensklasse heeft Twan Harmsel (Markelo) het niet gemakkelijk, maar een podiumplaats is absoluut haalbaar. In de Juniorenklasse is Jasper te Mebel (Silvolde) titelkandidaat.

Dennis Juriëns (Duiven) staat bij de Pupillenklasse riant op de 3e plaats. Aniek te Mebel (Silvolde) verrast keer op keer en is sinds dit jaar pas in de Nationale competitie actief. 

De jeugd krijgt ook een pittige wedstrijd voorgeschoteld, 4 ronden met telkens 8 non stops.

Extra competities

De organisatie heeft verder een 2-tal bijzondere competities aan het programma toegevoegd, een clubteam en een merkenteam competitie. Altijd leuk voor de onderlinge rivaliteit. Een club/merkenteam bestaat uit 3 deelnemers waarbij de strafpunten uit de individuele wedstrijd de basis zijn voor de einduitslag. We gaan het zien welke club en merk zich hierbij tot winnaar kan laten huldigen.

Op beide dagen starten de wedstrijden om 10.00 uur. Om ca. 15.30 uur zal het spektakel afgerond worden. Deze 2-daagse wedstrijd is gratis toegankelijk op de ZAMC motorsportaccommodatie aan de Korenweg in Zelhem.