Update ONK Supersport 300 en ONK Zijspannen


KNMV - 07 november, 2017

Nadat we op 18 oktober hebben aangekondigd dat er in 2018 een nationaal kampioenschap is voor de Supersport 300 en de Zijspannen, volgt hier nu een update over.

Supersport 300

In 2018 zal de klasse ONK Supersport 300 deel uitmaken van de BeNeCup competitie. Dit betekent dat er in deze klasse wordt gereden voor een Open Nederlands kampioenschap én een BeNeCup kampioenschap.

Op dit moment zijn wij in overleg met verschillende circuits en organisatoren om een wedstrijdkalender samen te stellen. De wedstrijdkalender voor de ONK Supersport 300 bestaat uit alleen permanente circuits. We streven naar een totaal van 6 à 7 evenementen verdeeld over Nederland, België, Duitsland en Luxemburg, waarbij het allemaal tweedaagse evenementen zullen betreffen.

Circuits als Croix-en-Ternois, Mettet en Assen zullen zeker deel uitmaken van de wedstrijdkalender. In de loop van deze maand verwachten wij meer duidelijkheid over de wedstrijdkalender en circuits te kunnen bieden. Wij stellen tot doel dat er een aantrekkelijke verhouding sprake is tussen het inschrijfgeld en de rijtijd.

Zoals wij al eerder meldden, zal voor wat betreft het technisch reglement het WK-reglement als basis dienen. Denk hierbij voornamelijk aan de homologatie van de motorfietsen, die in deze klasse aan de start mogen komen. Wel is het mogelijk dat er in technisch opzicht afgeweken wordt van het WK-reglement wanneer dit bijvoorbeeld een kostenbesparing oplevert.

Zijspannen

Mogelijk is er volgend jaar toch weer een IDM-competitie. Hoewel er momenteel nog weinig over bekend is, heeft de huidige promotor ons laten weten dat er gewerkt wordt aan een vervolg in 2018.

De Nederlandse zijspanrijders hadden al een voorkeur uitgesproken om, net als dit jaar, het Open Nederlands kampioenschap te laten verrijden binnen de IDM-competitie. We ondernemen daarom geen pogingen ondernemen om een BeNeCup competitie voor de zijspanklasse te organiseren. We verlenen onze medewerking om het Open Nederlands kampioenschap voor de zijspanklasse te organiseren binnen de IDM-competitie.