MotoGP Spanje


KNMV - 11 november, 2017

De laatste MotoGP wedstrijd van het seizoen is op het Ricardo Tormo circuit in Valencia.
Michael van der Mark rijdt hier zijn tweede MotoGP race.
Ook de WK Moto3 met Nederlander Bo Bendsneyder komt in Spanje aan de start.

Kwalificaties

MotoGP:
Marc Marquez vertrekt zondag vanaf de pole. De Repsol Honda coureur was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst ondanks een stevige crash halverwege de sessie. Johann Zarco en Andrea Iannone kwalificeerden zich als tweede en derde terwijl Michael van der Mark zondag vanaf P25 aan de race mag beginnen.

WK Moto3:
Op zaterdagmiddag wist Jorge Martin de snelste rondetijd neer te zetten in de kwalificatietraining en daarmee voor de negende keer dit seizoen pole te pakken. Kampioen Joan Mir noteerde de tweede tijd voor Gabriel Rodrigo. Bo Bendsneyder wist zich als tiende te kwalificeren.

Race

MotoGP:
Marc Márquez is voor de zesde keer in zijn carrière wereldkampioen geworden. Andrea Dovizioso wist niet te finishen dankzij een crash en zag zo zijn titelkansen verdwijnen. De race werd gewonnen door Dani Pedrosa, voor Johann Zarco en Marc Márquez. Michael van der Mark eindigde na een sterke openingsfase op de zeventiende plaats.

WK Moto3:
De laatste race van het seizoen is gewonnen door Jorge Martin. De Spanjaard behaalde zijn eerste overwinning van zijn carrière voor Joan Mir en Marcos Ramirez. Bo Bendsneyder knokte zich in zijn laatste race in de Moto3 klasse naar een zwaar bevochten twaalfde plaats.