Europees Parlement wil motorvriendelijke remsystemen


KNMV - 29 november, 2017

Het afgelopen jaar zijn FEMA, MAG en KNMV druk bezig geweest om aandacht te vragen naar voor zogeheten advanced driver-assistence systems (ADAS) in auto’s zoals de Tesla. De systemen bleken namelijk niet te worden getest met motorrijders en dat resulteerde in een aantal ongevallen en bijna-ongevallen.

Gezamenlijk trokken we aan de bel en samen met het RDW trokken we op om ervoor te zorgen dat het testen met motorfietsen deel uit maakt van het testprotocol voor een Europese typegoedkeuring van auto’s met deze ondersteunende systemen.

We kunnen jullie goed nieuws melden! Het Europees Parlement wil dat de weginfrastructuur en vangrails in Europa veiliger moeten worden voor motorrijders én ze roepen de Europese Commissie op om noodremsystemen verplicht te maken voor auto’s, bussen en vrachtwagens. Zij geven een belangrijke voorwaarde mee: de systemen moeten voetgangers, fietsers én motorrijders herkennen!

Een belangrijke stap naar een veiliger omgeving voor ons motorrijders!

Wil je meer weten over dit onderwerp? Check dan: http://www.fema-online.eu/website/index.php/2017/11/16/automatic-emergency-braking-systems-must-detect-motorcycles/?