Aanvraag licenties 2018 geopend


KNMV - 15 november, 2017

Vanaf vandaag is het mogelijk om de startlicenties en Basis Sportlicenties voor 2018 aan te vragen. Dit is mogelijk voor alle sporten, behalve voor rijders in de enduro. Dit omdat de ONK Enduro Kampioensrit in Eindhoven nog wordt verreden op 25 en 26 november.

Startlicentiehouders die in 2018 in dezelfde klasse en met hetzelfde rijnummer willen rijden als het afgelopen jaar doen er verstandig aan om voor 31 januari 2018 hun licentie aan te vragen. Tot dat moment wordt je startnummer namelijk voor je gereserveerd.

Motocrossers in te zetten als vlaggenist

Rijders die een motocrosslicentie aanvragen komen iets nieuws tegen. Zij krijgen een instructiefilm te zien en moeten vragen beantwoorden over situaties die zij tijdens trainingen en wedstrijden kunnen tegenkomen.

Voordat je licentie wordt afgegeven laat je je kennis van vlaggen zien in 10 vragen die je beantwoordt. Wanneer je deze vragen goed beantwoordt ontvang je niet alleen je licentie, je kunt ook als vlaggenist worden ingezet bij clubtrainingen, clubwedstrijden en DMX-wedstrijden.

Ben je jonger dan 16 jaar? Dan dien je, om je licentie te krijgen, 5 vragen te beantwoorden. Om je goed voor te bereiden bekijk je eerst het filmpje en pas daarna beantwoord je de vragen.

Bekijk hier meer informatie over de licentieaanvraag.