WSBK Engeland


KNMV - 27 mei, 2017

De Pata UK Round van het WK Superbike is op het circuit van Donington Park in Engeland.
Michael van der Mark kwalificeerde zich op de elfde plaats en eindigde in de races als vijfde en vierde.

Kwalificaties

WorldSBK:
Tom Sykes vertrekt vanaf de pole. De Kawasaki coureur was zaterdagochtend tijdens de Superpole kwalificatie het snelst voor teamgenoot Jonathan Rea en Chaz Davies. Michael van der Mark kwalificeerde zich als elfde.

WorldSSP300:
Alfonso Coppola vertrekt zondag vanaf de pole. De Italiaan was zaterdag het snelst tijdens de kwalificatie voor Borja Sanchez en Mika Perez. Scott Deroue werd op de achtste plaats de best gekwalificeerde Nederlander. Scott Deroue werd met de achtste tijd de best gekwalificeerde Nederlander. Robert Schotman kwalificeerde zich als elfde terwijl Ruben Doorakkers zondag vanaf de zesentwintigste plaats aan de race mag beginnen.

STK1000:
Michael Ruben Rinaldi vertrekt zondag vanaf de pole. De Italiaan was zaterdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie voor Roberto Tamburini en Florian Marino. De Nederlander Wayne Tessels kwalificeerde zich als 22e.

Races

WorldSBK Race 1:
Tom Sykes is zaterdagmiddag winnaar geworden van de eerste World Superbike race. Wildcard coureur Leon Haslam werd tweede terwijl de laatste podiumplaats werd opgeëist door Alex Lowes. Michael van der Mark passeerde als vijfde de finish.

WorldSBK Race 2:
Jonathan Rea is winnaar geworden van de tweede wedstrijd. De Brit, die Kawasaki de honderdste WorldSBK zege bezorgde, was het snelst voor teamgenoot Tom Sykes en Chaz Davies. Michael van der Mark eindigde als vierde.

WorldSSP300:
Alfonso Coppola is winnaar geworden van de vierde WorldSSP300 wedstrijd van het seizoen. Scott Deroue werd vierde, Robert Schotman zesde, terwijl Ruben Doorakkers vanwege een crash in de beginfase van de wedstrijd niet aan de finish kwam.

STK1000:
Toprak Razgatlioglu is winnaar geworden van de STK1000 wedstrijd. De Turkse Kawasaki coureur was het snelst voor Florian Marino en Maximilian Scheib. Wayne Tessels kwam al in de beginfase van de wedstrijd ten val met als gevolg een DNF.