WorldSBK Imola


KNMV - 13 mei, 2017

De Motul Italian Round van het WK Superbike is op het circuit van Imola.
Michael van der Mark scoorde een zevende en negende plaats in de twee WorldSBK races.

Kwalificatie

WorldSBK:
Michael van der Mark heeft vrijdag tijdens de eerste dag de achtste tijd op de klok weten te zetten. Volgens de Rotterdammer ging het allemaal niet vanzelf, maar ondanks dat wist hij zich wel rechtstreeks te plaatsen voor de zaterdag te verrijden Superpole 2 kwalificatie. In de Superpole 2 kwalificatie, die werd gewonnen door Chaz Davies, eindigde Van der Mark op de negende plaats.

WorldSSP:
PJ Jaobsen vertrekt zondag vanaf de pole. De Amerikaan was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst voor Lucas Mahias en Christian Gamarino. Rob Hartog wist zich als vijftiende te kwalificeren en was daarmee de snelste Nederlander. Jaimie van Sikkelerus kende ook een goede kwalificatie, de MVR Racing coureur wist zich als drieëntwintigste te kwalificeren.

WorldSSP300:
De Spanjaard Mika Perez vertrekt zondag vanaf de pole. De Honda coureur was zaterdagochtend oppermachtig tijdens de kwalificatie, voor Alfonso Coppola en Borja Sanchez. Robert Schotman werd op de tiende plaats de best geklasseerde Nederlander. Scott Deroue kwalificeerde zich als 21e, Ruben Doorakkers vertrekt vanaf de 34e plaats.

STK1000:
Michael Ruben Rinaldi vertrekt zondag vanaf de pole. De Ducati coureur was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst voor zijn landgenoten Luca Vitali en Roberto Tamburini. Wayne Tessels, die tijdens de eerste dag twee keer ten val kwam en daarbij een vervelende handblessure opliep, kwalificeerde zich ondanks dit ongemak als 27e.

Race

WorldSBK Race 1:
Chaz Davies is zaterdagmiddag in Imola winnaar geworden van de eerste race. De Ducati coureur was het snelst in een vroegtijdig afgebroken race voor Jonathan Rea en Marco Melandri. Michael van der Mark kwam als zevende over de finish.

WorldSBK Race 2:
Chaz Davies heeft ook de tweede wedstrijd op zijn naam geschreven, voor Jonathan Rea en Tom Sykes. Michael van der Mark kwam op grote achterstand als negende over de finish.

WorldSSP:
Na een uitgestelde start, twee rode vlaggen en een later op de dag pas verreden World Supersport wedstrijd mocht Kenan Sofuoglu zondagmiddag de hoogste trede van het podium beklimmen. De Kawasaki coureur was in de twaalf ronden tellende wedstrijd het snelst voor Lucas Mahias en PJ Jacobsen. Rob Hartog passeerde als 17e de zwart/wit geblokte vlag, terwijl Jaimie van Sikkelerus door technishe problemen helaas niet aan de finish kwam.

WorldSSP300:
Marc Garcia heeft zondagmiddag de derde WorldSSP300 wedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven, voor Alfonso Coppola en Mykyta Kalinin. Robert Schotman werd negende, terwijl Scott Deroue ondanks een elfde plaats de leider in de tussenstand bleef. Ruben Doorakkers eindigde als 27e.