Sterk deelnemersveld tijdens Dutch Masters of Motocross in Emmen


KNMV - 10 mei, 2017

Het is tijd voor de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmer-Compascuum. Aanstaande zondag, 14 mei, zullen de beste Nederlandse rijders het op gaan nemen tegen een groot aantal internationale vedetten.

 

 

De twee Grand Prix-winnaars van Letland, Jeffrey Herlings en Thomas Kjer Olsen zijn aanwezig in Emmer-Compascuum. Herlings staat aan de leiding in de MX1 klasse maar zijn voorsprong op de Fransman Gautier Paulin bedraagt slechts twee punten. Ook Paulin staat aan de start in Emmer-Compascuum samen met zijn teammaat binnen het Rockstar Energy Husqvarna Factory team, Max Anstie.

Dit sterke drietal zal aangevuld worden met Romain Febrvre, Max Nagl en Evgeny Bobryshev. Bobryshev heeft goede herinneringen aan Emmercompascuum want vorig jaar wist hij hier voor de tweede keer Open Nederlands Kampioen MX1 te worden. Ook Bobryshev zit lekker in zijn vel momenteel want het afgelopen weekend wist hij in Letland derde te worden in de sterk bezette MXGP-klasse.

Niet alleen de Grand Prix-rijders zullen op scherp staan maar dit geldt ook voor Micha Boy de Waal, Sven van der Mierden, Mike Gijsbertsen, Yentel Martens, Jeffrey Dewulf en de snelle Zweed Filip Bengtsson.

Ook in de MX2-klasse verwachten we vuurwerk want Grand Prix-winnaar Thomas Kjer Olsen zal de strijd aan gaan met de HSF-boys Brian Bogers en Calvin Vlaanderen. Niet alleen Olsen van het Rockstar Energy Husqvarna Factory team komen naar Emmen want ook de fanatieke Amerikaan Thomas Covington en Conrad Mewse zullen het beste van zichzelf tonen.

In de MX2 klasse is het ook uitkijken naar de jonge Belg Jago Geerts die in Letland zijn eerste manchezege in de EMX250 klasse wist binnen te halen. Freek van der Vlist zal de weg in het zand weten in Emmer-Compascuum en voor hem is het belangrijk om zijn vierde plaats in de tussenstand te verdedigen. Ook Lars van Berkel zal in Emmer-Compascuum hoog willen scoren. Na een moeilijke start in Oss deed hij het vele malen beter in Harfsen en staat negende in de tussenstand. Waar ook zeker opgelet moet worden is Jed Beaton van het nieuw opgezette Carglass Honda team. De Australiër staat zesde in de tussenstand en heeft laten zien dat hij over goede zandkwaliteiten beschikt!

Naast de MX1 en MX2 klasse kan het publiek ook genieten van de 125cc, 85cc en 50cc. Drie klassen die vol zitten met talent en waarin er gestreden wordt tot aan de finishvlag.

Thuisrijders die zeker voor eigen publiek iets willen zijn Sem de Lange (85), Jarno Bos (85), Troy van der Vinne (125) en Jeffrey van der Vlis (MX1).

Voor meer informatie over de Dutch Masters of Motocross in Emmen kun je kijken op www.motodromeemmen.nl en www.dutchmastersofmotocross.com. Volg de Dutch Masters of Motocross ook op Facebook en Instagram!

Deelnemerslijsten Dutch Masters of Motocross Emmen: