MotoGP Jerez


KNMV - 06 mei, 2017

De vierde WK Moto3 race van het seizoen is in het Spaanse Jerez.
De Red Bull MotoGP Rookies Cup rijdt hier de eerste wedstrijd.

Kwalificatie

WK Moto3:
Jorge Martin (Honda) vertrekt zondag vanaf de pole, voor zijn merkgenoten Aron Canet en Romano Fenati. Bo Bendsneyder kende een teleurstellende kwalificatie en zal vanaf de vierentwintigste plaats aan vierde race van het seizoen moeten beginnen.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
De Japanner Ai Ogura heeft vrijdagmiddag in Jerez de eerste pole weten te behalen, voor de Tsjech Filip Salac en zijn landgenoot Kazuki Mazaki. Victor Steeman werd met de zevende tijd de best geklasseerde Nederlander, terwijl Walid Soppe en Loran Faber zich als elfde en negentiende kwalificeerden.

Race

WK Moto3:
Aron Canet heeft zondag zijn eerste Grand Prix uit zijn carrière gewonnen. Hij hield op de streep Romano Fenati en Joan Mir achter zich. Bo Bendsneyder reed een sterke race die hem een elfde plaats opleverde.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
De eerste wedstrijd is zaterdagmiddag gewonnen door Rory Skinner. Loran Faber werd op de zestiende plaats de best geklasseerde Nederlander. Zowel Victor Steeman als Walid Soppe kwamen ten val. Soppe ging voor onderzoek naar het ziekenhuis, waar gelukkig geen ernstige verwondingen werden geconstateerd.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
Aleix Viu heeft zondagmiddag de tweede race gewonnen. De Spanjaard hield Filip Salac en Can Oncu achter zich. Victor Steeman was op de twaalfde plaats de best geklasseerde Nederlander. Voor Walid Soppe was de race al in de derde ronde voorbij, nadat hij te laat was bij het aanremmen van bocht zes en onderuit ging. De Drent, die zaterdagavond nagenoeg de gehele avond in het ziekenhuis van Jerez verbleef voor medisch onderzoek na zijn crash in de eerste wedstrijd, was op dat moment in gevecht voor de zesde plaats in de race. Soppe zocht daarna gedesillusioneerd de pits op. Loran Faber passeerde als achttiende de eindstreep.