Mega Motortreffen: een puur en ouderwets motorfeest!


KNMV - 22 mei, 2017

Zonder vertier en vermaak zou elk feest onmogelijk zijn. Het Mega Motortreffen bewijst het tegendeel. Zo’n 8.500 motorrijders bewijzen dat een puur en ouderwets motorfeest als het Mega Motortreffen juist bestaansrecht heeft.

Mooiste moment: de opening en ride-in van duizenden motoren. Een kilometerlange, stationair brommende file staat geduldig te wachten tot het Mega Motortreffen officieel opengaat.

Meeste bekijks: de ride-in van Rock City Harley-Davidson Amersfoort op Mainstreet. De ronkende tweecilinders staan garant voor lachende gezichten.

Mooiste beeld: gezinnetjes op kampeerstoelen die in de berm urenlang kijken naar de stoet motoren die langzaam voorbij rijdt.

Meest opvallend: motorrijders van heel verschillende pluimage die er zonder al teveel regels en controle een geweldig feest van maken.

Verbondenheid, kameraadschap en passie voor de motorfiets: het zijn de overbekende ingrediënten van het aloude recept van een ouderwets motortreffen. Niets meer en niets minder.

Het motorblad Promotor, het TV-programma MotoMe en de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) voelden dat het Mega Motortreffen moest kunnen, staken hun nek uit en kregen het vertrouwen van 8.500 motorrijders. Een ouderwets event in een retro verpakking.

Soms voelt nostalgie gewoon goed.