Grasbaanraces op 6 mei in Westeremden


KNMV - 03 mei, 2017

De Stichting Baansport Westeremden (SBW) is alweer enige tijd bezig met de voorbereidingen voor de traditionele grasbaanraces op ijsbaanterrein De Wierde aan de Wierdeweg in Westeremden.

Op zaterdag 6 mei komen de de Jeugd- en Nationale rijders in de klassen 50cc, 65cc, 85cc, 125cc en de nationale klassen Power Girls, Runner-up ST1, Follow-up ST2 en ook de specialklasse 125cc jeugd in actie in Westeremden. Het programma wordt aangevuld met een Regio-klasse.

De deelnemers gaan in Westeremden voor de 4e maal dit seizoen de strijd met elkaar aan. Er wordt weer volop gestreden worden voor de felbegeerde kampioenspunten, want op dit moment in het seizoen willen de coureurs direct bovenaan in de klassementen meetellen. Steun en aanmoediging van hun fans zal zeker welkom zijn.

Dit jaar zijn er diverse nieuwe gezichten te zien in het deelnemersveld. Met name in de Power Girls, oftewel de damesklasse, is de deelname behoorlijk gegroeid. In de voorgaande drie wedstrijden zijn er een aantal dames die behoorlijk van zich hebben doen spreken en beslist een aanwinst zijn voor de sport. Ook in de andere klassen is er nogal wat nieuwe aanwas.

De weersomstandigheden lijken goed, de baanopbouw is in volle gang en de organisatie heeft alle voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Zaterdag ligt een mooie kleibaan op de rijders te wachten!

Het rennerskwartier is op 6 mei open vanaf 10.00 uur. Het is niet mogelijk te overnachten op het circuit. Trainingen beginnen om 14:00 uur, aanvang van de wedstrijd is om 16:00 uur.