EnduroGP Italië


KNMV - 27 mei, 2017

Daan Bruijsten gaat naar het WK Enduro in Italië om ervaring op te doen tussen de wereldtop.

De derde wedstrijd voor het wereldkampioenschap in Spoleto bestaat uit een proloog en twee lange enduro dagen. Op beide dagen worden drie ronden gereden met daarin drie proeven van verschillende categorieën enduroproef, extremeproef en een crossproef.

Dag 1

Op de eerste dag van zijn eerste WK ooit had Daan de handen vol. Hij reed nooit eerder zo’n moeilijke route waarvan het eerste stuk ook nog krap in tijd was. Elke ronde werd dat gedeelte ook nog een minuut korter maar Daan slaagde erin om de “nul” vast te houden. Daardoor bleef er weinig energie over om in de proeven nog eens goed aan te zetten. Even speelde de gedachte om op te geven door zijn hoofd, maar zo ver kwam het gelukkig niet. “Wel drie keer helemaal dood gezeten; nog nooit zo diep gegaan”, aldus Daan. Uiteindelijk bracht hij de KTM op de 21e plaats van de E2 klasse binnen.

Dag 2

Daan kende een betere tweede dag ondanks dat hij door mechanische pech moest uitvallen. De eerste ronde kwam hij goed door de moeilijke gedeelten op de route en hield hij nog energie over. In de tweede ronde beschadigde hij zijn schakelpook op de rotsen. Deze werd snel vervangen en hij kon nog net op tijd aan het krappe routedeel beginnen van 25 minuten. Ondanks dat hij daar 25 minuten lang alles gaf, pakte hij toch net een strafminuut. Helemaal leeg moest hij meteen de extreme proef in; die liep toch weer goed zonder vallen of vastrijden. Daarna kon hij ook weer enigszins herstellen. Maar de echte pech sloeg in de derde ronde toe. De motor hield er mee op want de brandstofpomp deed helemaal niks meer. Alles geprobeerd maar niets hielp. Daan vatte het als volgt samen: “Echt heel erg balen maar een berg ervaring opgedaan dat is niet te beschrijven! En dat is mijn winst van het weekend! En ondanks het afzien toch nog een beetje genoten!”

Bron: Enduro.nl