BeNeCup/NK Supermoto komend weekend in Lelystad


KNMV - 10 mei, 2017

Aanstaand weekend staat alweer de derde wedstrijd voor het 2017 BeNeCup Supermoto kampioenschap op het programma op het Midland Circuit van Lelystad. Naast de BeNeCup, is de wedstrijd in Lelystad ook de eerste wedstrijd die meetelt in de strijd om het Nederlands kampioenschap. Met een groot aantal aanmeldingen in alle klassen, waaronder de damesklasse beloofd het een geweldig evenement te gaan worden komend weekend op Nederlandse bodem.

Inters & Euro klasse

Nadat hij tijdens de vorige wedstrijd in Spa technische problemen had op zaterdag en zodoende niet kon starten, zal Devon Vermeulen in Lelystad proberen om de opgelopen achterstand te verkleinen op de leider in de tussenstand Kevin Vieillevoye. De nummer twee in de tussenstand Romain Kaivers zal niet aanwezig zijn in Lelystad wegens een opgelopen blessure en verplichtingen in het EK Supermoto.

Belangrijkste concurrent voor de overwinning in Lelystad voor Vermeulen en Vieillevoye zal de snelle Belg Sebastien Bouillon zijn. Ook Erwin Mulder zal weer aan de start staan in Lelystad. Naast deze snelle Belgen en Nederlanders zullen ook de Engelse rijders Ashley Barber en Oliver Pope weer aanwezig zijn op het circuit in Flevoland.

Tijdens de BeNeCup zal ook een hele speciale gastrijder zijn opwachting maken en wel in de persoon van niemand minder dan MotoGP rijder Scott Redding. In de Euro klasse zal de strijd weer gaan tussen o.a. Koen Roos en Nicolas Lagamme, maar ook Alain Thiran wordt steeds sneller en is zeker een kandidaat voor het podium. Van Nederlandse zijde zullen o.a. Oege de Jong, Robin Heeringa en John Boot gaan proberen het podium te bereiken.

Nationale klasse

Tijdens de eerste twee wedstrijden in België waren de Belgische rijders die het snelste waren in beide groepen van de Nationale klasse. In Spa-Francorchamps lieten echter de Nederlandse rijders al zien dat ze sneller en sneller worden naarmate het seizoen vordert. Op eigen bodem in Nederland zullen zij zeker gaan proberen het de Belgische toppers moeilijk te maken.

Leider in de tussenstand Francois Corman zal ook afreizen naar Lelystad, om daar te proberen zijn voorsprong te vergroten op zijn landgenoten Scott Meunier en Sebastien Jamar. De beste Nederlander in de tussenstand, Jasper Ackermans, moeten we helaas missen in Lelystad door een ongeval tijdens een training in België. Met veel snelle vaste rijders en daglicentie rijders zal de Nationale klasse weer een van de spectaculaire klassen worden.

Naast de normale klassen zoals de Inters, Euro, Nationalen en Debutanten zal tijdens de BeNeCup in Lelystad ook de eerste officiële wedstrijd worden verreden van de Damescup.

De tijdtrainingen in Lelystad beginnen reeds om 09:30 uur ’s morgens. De eerste wedstrijden beginnen om 11:30 uur. De superfinale staat gepland voor 16:30 uur ’s middags.

Kijk voor meer informatie op http://onk-supermoto.nl/