World Superbike Thailand


KNMV - 11 maart, 2017

Het tweede World Superbike weekend van het seizoen is de Motul Thai Round op het Chang International Circuit in Thailand.
Michael van der Mark kwalificeerde zich als zesde en eindigde in de eerste race als vijfde.
In de tweede race wist de Nederlandse Pata Yamaha coureur helaas door een technisch probleem niet te finishen.

Kwalificatie

Jonathan Rea vertrekt vanaf de pole. De Kawasaki coureur was zaterdagochtend tijdens de Superpole kwalificatie het snelst voor teamgenoot Tom Sykes en Ducati coureur Marco Melandri. Michael van der Mark kwalificeerde zich als zesde en stelde daarmee een startplaats vanaf de tweede startrij veilig.

Race 1 

Jonathan Rea heeft ook de derde World Superbike race van het seizoen gewonnen, voor Ducati coureur Chaz Davies en teamgenoot Tom Sykes. Michael van der Mark wist als vijfde de finish te passeren en daarmee zijn beste seizoenklassering te scoren.

Race 2

Ook de vierde race van het seizoen is gewonnen door Kawasaki coureur Jonathan Rea. In een herstarte wedstrijd (die werd onderbroken na een valpartij van Lorenzo Savadori) wist Rea zijn teamgenoot Tom Sykes en Marco Melandri voor te blijven. Michael van der Mark ging niet van start in de herstart vanwege een technisch probleem aan zijn Yamaha R1.

Tussenstand wereldkampioenschap

Met zijn ongeslagen status gaat Rea na vier races aan de leiding met 100 punten, voor Davies met 70 punten en Sykes met 62 punten. Van der Mark bezet de achtste plaats met 27 punten.