Samenwerking KNMV en Yamaha R3 Cup


KNMV - 02 maart, 2017

Naast de bestaande KTM RC Cup kent Nederland met ingang van seizoen 2017 een nieuwe wegrace klasse voor jonge coureurs: de Yamaha R3 Cup.

Yamaha heeft de afgelopen maanden in nauwe samenwerking met Wilco Zeelenberg, Joey Litjens en Bob Withag gewerkt aan de Yamaha R3 Cup. Een nieuwe wegraceklasse waarbij alle rijders op gelijkwaardig materiaal rijden. Leeftijdsgrens voor de Yamaha R3 Cup is van 15 tot en met 26 jaar, met een instroommogelijkheid vanaf 14 jaar, maar dat is enkel mogelijk met een voortraject in de GAMMA Yamaha R 125 Cup.

Wij ondersteunen Yamaha met de Yamaha R3 Cup. Zo verzorgen we de internationale wegracelicenties verzorgen, zal er bij alle Yamaha R3 Cup evenementen een KNMV-coach aanwezig zijn, zal de KNMV faciliteren in trainingsmogelijkheden en support verlenen bij de doorstroming vanuit deze klasse naar EK en/of WK niveau.

Camiel van Berkesteijn, Sporttechnish Manager KNMV:

“We zijn blij als KNMV om ons steentje bij te kunnen dragen aan dit initiatief. Als bond juichen we het toe dat commerciële partijen zich actief bezighouden met de jeugd en talentontwikkeling. De nieuwe Yamaha R3 Cup is een initiatief dat verder gaat dan alleen een nieuwe wegrace competitie. Toen we door Yamaha benaderd werden met de vraag om hier een steentje aan bij te dragen, hebben we hier binnen de KNMV heel serieus naar gekeken en vervolgens besloten om dit initiatief te ondersteunen.”

Ton van Geenhuizen, Country Manager Yamaha Motor Europe, branche Nederland:

“Als Yamaha zijn we trots en blij dat de KNMV de nieuwe Yamaha R3 Cup mede gaat ondersteunen. De sponsoring van de KNMV is voor Yamaha belangrijk omdat de nationale sportbond ons hiermee de bevestiging geeft dat de Cup een belangrijke opleidingsklasse is.”

In 2017 zullen de Yamaha R3 Cup races verreden worden op circuits in en rondom Nederland. Naast de wedstrijden zal Yamaha voor de deelnemers aan de Yamaha R3 Cup een Masterclass organiseren waarbij onder andere Wilco Zeelenberg, Bob Withag en Joey Litjens aanwezig zullen zijn.

Voor meer informatie over de Yamaha R3 Cup kun je terecht op www.Yamaha-R3-Cup.nl