NK Jeugd Enduro gaat bijna van start


KNMV - 10 maart, 2017

De afgelopen jaren organiseren we met veel plezier het NK Jeugd Enduro. Ook in 2017 bieden we jonge rijders de mogelijkheid om kennis te maken met de endurosport. Op 25 maart gaan we met zo’n 50 deelnemers van start in Westerbork!

Wat houdt het NK Jeugd Enduro in?

Enduro is een motorsport waarbij je de hele dag op de motor zit en een uitgezette route volgt. In die route zitten een of meerdere crossproeven waar je als deelnemer de snelste tijd probeert neer te zetten. Gedurende de dag moeten rijders tankstops uitvoeren, de motor onderhouden en natuurlijk zelf ook snel eten en drinken.

Het NK Jeugd Enduro is de ideale opstap naar het grote ONK Enduro. Vanuit dat kampioenschap is al menig coureur doorgegroeid naar bijvoorbeeld de Dakar Rally. Jeugd enduro is niet alleen leuk voor de sporters, maar ook voor de ouders en toeschouwers. Het zijn leerzame dagen waarbij intensief wordt samengewerkt tussen rijders en hun ouders of begeleiders.

25 maart: Westerbork

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen wordt in het Drentse Westerbork verreden. Rondom de crossbaan wordt een uitdagend parcours uitgestippeld waar de tientallen deelnemers zich aan mogen wagen. Tussen 8:00 uur en 9:00 uur schrijven de coureurs zich in en worden de motoren gekeurd en om 9:30 uur gaat de wedstrijd van start.

Voor meer informatie over deze wedstrijd kun je terecht op www.motordrenthe.nl

De NK Jeugd Enduro kalender

Inmiddels hebben we een voorlopige NK Jeugd Enduro kalender vrijgegeven met daarop zes wedstrijden:

  • Zaterdag 25 maart: Westerbork
  • Zaterdag 8 april: Rilland
  • Zaterdag 7 oktober: Bergeijk
  • Datum nog niet bekend: Eindhoven
  • Datum nog niet bekend: Lelystad
  • Datum nog niet bekend: Oirschot

Het is de bedoeling om nog een extra wedstrijd aan de kalender toe te voegen, zodat we nog meer rijdgelegenheid hebben voor jonge aankomende endurotalenten.

We zien steeds meer jonge motocrossers aan de start verschijnen om voor het eerst deel te nemen aan een NK Jeugd Enduro. Met een Basis Sport Licentie of Startlicentie als onderliggende licentie vraag je je Jeugdendurolicentie als 2e licentie via Mijn KNMV aan en kun je deelnemen aan wedstrijden voor de NK Jeugd Enduro.

Aanmelden voor de wedstrijden doe je via de e-mail naar de organiserende club. Betalen doe je ter plaatse bij de inschrijftafel.

Lijkt het je een leuke tak van motorsport? Doe dan mee of kom bij een van de wedstrijden kijken!