KNMV en MAG in beroep tegen motorverbod Lingewaard


KNMV - 10 maart, 2017

De gemeente Lingewaard blijft erbij dat dijkwegen op zaterdagen, zondagen en feestdagen verboden gebied zijn voor motorrijders. Motorrijdersorganisaties KNMV en MAG hebben eind 2016 bezwaar ingediend tegen de maatregel van de gemeente Lingewaard, maar de gemeente heeft eind februari per post laten weten dat de bezwaren ongegrond zijn verklaard.

De gemeente houdt voet bij stuk en schrijft:

“Sinds jaar en dag zijn er klachten over de motoren op de dijkwegen. De Lingewaardse gemeenschap stoort zich aan het ‘sportieve’ rijgedrag van de bestuurders van de motorfietsen. De motorgeluiden en de hoge rijsnelheden worden negatief beoordeeld en daarom wordt ons college, alsmede de gemeenteraad, regelmatig benaderd met het verzoek om passende maatregelen te nemen.”

Tegen het besluit van de gemeente kan binnen zes weken bezwaar worden gemaakt en KNMV en MAG hebben in overleg met hun juristen besloten bezwaar aan te tekenen tegen het besluit van de gemeente Lingewaard bij de Rechtbank Gelderland. MAG en KNMV zijn van mening dat de onderbouwing van het besluit van de gemeente niet correct is en substantieel bewijs van structurele overlast door motorrijders ontbreekt.

Steun de motorrijdersorganisaties in de strijd tegen rijverboden voor motoren en word vandaag nog lid van de KNMV of de Motorrijders Actie Groep.